Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Mantarlı Güveç

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Mantarlı Güveç



güveç nasıl yapılır - mantarlı güveç tarifi - tavuk mantarlı güveç nasıl yapılır - güveç tarifleri
Malzemeler:


700 gr kemiksiz tavuk göğüs eti

500 gr mantar

1 çay bardağından bir parmak eksik mısırözü yağı

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı sirke

2 yemek kaşığı yoğurt

biraz rendelenmiş kaşar peyniri

2-3 diş sarmısak

pul biber

tuz
Fırından önce

Yapılışı:


Tavuk etlerimizi küp küp doğruyoruz

Mantarlarımızı yıkayıp limon ve bir yemek kaşığı

un koyduğumuz suyun içerisine alıyoruz

Yağımızı teflon tavaya koyup unun kokusu

çıkana kadar yağda kavuruyoruz

Sonra tavuklarımızı kavurup sarmısağıda ilave ediyoruz

Mantarlarımızı büyükse iri iri doğrayıp tavuğa ilave ediyoruz

Mantarlarla 10 dakika kadar pişirdikten sonra

(harlı ateşte) yoğurt sirke ve tuzu çırpıp üzerine döküyoruz

5 dakika daha pişirdikten sonra

güveç kaplarına pay edip (birer kişilik)

üzerine kaşar rendesi ve pul biber ekip servisten

15 dakika önce 200 derecede önceden

ısıttığımız fırında tekrar pişirip servis ediyoruz

Fırından sonra

Alıntı Yaparak Cevapla