Konu
:
Tavuk Mantarlı Güveç
Yalnız Mesajı Göster
Tavuk Mantarlı Güveç
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuk Mantarlı Güveç
güveç nasıl yapılır - mantarlı güveç tarifi - tavuk mantarlı güveç nasıl yapılır - güveç tarifleri
Malzemeler:
700 gr kemiksiz tavuk göğüs eti
500 gr mantar
1 çay bardağından bir parmak eksik mısırözü yağı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı yoğurt
biraz rendelenmiş kaşar peyniri
2-3 diş sarmısak
pul biber
tuz
Fırından önce
Yapılışı:
Tavuk etlerimizi küp küp doğruyoruz
Mantarlarımızı yıkayıp limon ve bir yemek kaşığı
un koyduğumuz suyun içerisine alıyoruz
Yağımızı teflon tavaya koyup unun kokusu
çıkana kadar yağda kavuruyoruz
Sonra tavuklarımızı kavurup sarmısağıda ilave ediyoruz
Mantarlarımızı büyükse iri iri doğrayıp tavuğa ilave ediyoruz
Mantarlarla 10 dakika kadar pişirdikten sonra
(harlı ateşte) yoğurt sirke ve tuzu çırpıp üzerine döküyoruz
5 dakika daha pişirdikten sonra
güveç kaplarına pay edip (birer kişilik)
üzerine kaşar rendesi ve pul biber ekip servisten
15 dakika önce 200 derecede önceden
ısıttığımız fırında tekrar pişirip servis ediyoruz
Fırından sonra
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul