Yalnız Mesajı Göster

Mantar Soslu Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantar Soslu Tavuk



tavuk yemekleri tarifleri - mantar soslu tavuk yapımı - soslu tavuk nasıl yapılır


Malzemeler:


*

4 adet tavuk but

*

1,5-2 yk un

*

2 yk zeytinyagi (veya tereyagi,margarin)

*

1 adet orta boy sogan

*

120 g dugme mantar

*

2 adet havuc

*

2 bardak tavuk suyu

*

1,5 yk soguk su

*

1,5 yk misir nisastasi

*

2/3 sb hafif krema (ya da yari yariya sut/krema karisimi)

*

Biraz tuz ve karabiber

Yapilisi:


1

Un, tuz ve karabiberi bir kapta karistirip butlari bu karisima bulayin

2

Duduklu tencerenize yagi alip orta ateste kizdirin ve tavuk parcalarini her tarafi altin rengi oluncaya kadar kizartin Kizarmis tavuklari bir tabaga alin

3

Ince dogranmis sogani ve havucu tencereye alip soganlar pembelesinceye kadar kavurun Dugme mantarlari ekleyip sikca karistirarak kavurun Eger mantar cok su salarsa fazlasini suzun Tavuk parcalarini sebzelerin uzerine yerlestirin, tavuk suyunu tencereye ekleyip duduklu tencerenin basin ayarini 2'ye getirin Buhar ciktiktan sonra 15-20 dk kadar pisirin

4

Pisen tavugu ve sebzeleri suzerek sicak bir tabaga alin Misir nisastasini soguk suda cozup tenceredeki suya ekleyin ve orta ateste hafifce koyulasana kadar pisirin Atesten aldiginiz sos biraz soguduktan sonra kremayi ekleyip karistirin

5

Servis tabaginin ortasina sebzeleri yerlestirip uzerine bir tane tavuk budunu koyun Tenceredeki sosdan 1 yk kadar tavugun uzerine gezdirip maydanoz yapraklari ya da frenk sogani ile susleyerek servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla