Konu
:
Mantar Soslu Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Mantar Soslu Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantar Soslu Tavuk
tavuk yemekleri tarifleri - mantar soslu tavuk yapımı - soslu tavuk nasıl yapılır
Malzemeler:
*
4 adet tavuk but
*
1,5-2 y
k
un
*
2 y
k
zeytinyagi (veya tereyagi,margarin)
*
1 adet orta boy sogan
*
120 g dugme mantar
*
2 adet havuc
*
2 bardak tavuk suyu
*
1,5 y
k
soguk su
*
1,5 y
k
misir nisastasi
*
2/3 s
b
hafif krema (ya da yari yariya sut/krema karisimi)
*
Biraz tuz ve karabiber
Yapilisi:
1
Un, tuz ve karabiberi bir kapta karistirip butlari bu karisima bulayin
2
Duduklu tencerenize yagi alip orta ateste kizdirin ve tavuk parcalarini her tarafi altin rengi oluncaya kadar kizartin
Kizarmis tavuklari bir tabaga alin
3
Ince dogranmis sogani ve havucu tencereye alip soganlar pembelesinceye kadar kavurun
Dugme mantarlari ekleyip sikca karistirarak kavurun
Eger mantar cok su salarsa fazlasini suzun
Tavuk parcalarini sebzelerin uzerine yerlestirin, tavuk suyunu tencereye ekleyip duduklu tencerenin basin ayarini 2'ye getirin
Buhar ciktiktan sonra 15-20 dk kadar pisirin
4
Pisen tavugu ve sebzeleri suzerek sicak bir tabaga alin
Misir nisastasini soguk suda cozup tenceredeki suya ekleyin ve orta ateste hafifce koyulasana kadar pisirin
Atesten aldiginiz sos biraz soguduktan sonra kremayi ekleyip karistirin
5
Servis tabaginin ortasina sebzeleri yerlestirip uzerine bir tane tavuk budunu koyun
Tenceredeki sosdan 1 y
k
kadar tavugun uzerine gezdirip maydanoz yapraklari ya da frenk sogani ile susleyerek servis yapin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul