Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Goujon Ve Ev Yapımı Ketçap

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Goujon Ve Ev Yapımı Ketçap



tavuk yemekleri tarifi - ketçap nasıl yapılır - ev yapımı ketçap



Malzemeler:

Tavuk Goujon Icin:


* 2 adet tavuk gogsu (bir parmak uzunlugunda ve kalinliginda seritlere dogranmis)

* 1 sb galeta unu

* 2 yk un

* 2 yumurta

* 1 avuc ince rendelenmis kasar peyniri

* Bir cimdik tuz ve karabiber

Ketcap Icin:


* 1 adet iri sogan (ince dogranmis)

* 650 g domates (kabuklari soyulup kup dogranmis)

* 1 yk salca

* 2 yk zeytinyagi

* 1 dis sarmisak (dovulmus)

* 75 ml beyaz uzum sirkesi

* 75 g seker

* 2 tk Dijon hardali (veya hafif tatli herhangi bir hardal)

* Bir cimdik yenibahar, tuz ve karabiber

Yapilisi:

Ketcap Icin:


1 Teflon bir tencereye yagi ve sogani alip kavurmaya baslayin, soganlar pembelestikten sonra domatesleri ve sarmisagi ekleyip 10 dk kadar orta ateste kavurmaya devam edin

2 Sirkeyi, sekeri, hardali, baharatlari, ve tuz ile karabiberi ekleyip blendirdan gecirin Kisik ateste 30 -35 dk veya iyice katilasana kadar arada bir karistirarak pisirin

3 Tencerede soguttuktan sonra cam bir kavanoza aktarip buzdolabinda muhafaza edin

Tavuk Goujonlar Icin:


1 Unu ve cirpilmis yumurtayi ayri ayri kaselere koyun Peyniri ve galeta ununu ayni kasede karistirin

2 Tavuklari once una sonra yumurtaya son olarak da peynirli galeta ununa bulayin ve hafifce yaglanmis firin tepsisine dizin

3 Tepsiyi onceden isitilmis 180 derecedeki firina verin ve tavuklarin iki tarafi da altin rengi oluncaya kadar (arada cevirmeniz gerekebilir) pisirin Ev yapimi ketcap ve citir patates kizartmasi ile servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla