Konu
:
Domatesli Beşamelli Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Domatesli Beşamelli Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Domatesli Beşamelli Tavuk
Tavuk Yemeği Tarifi - Domatesli Beşamelli Tavuk Nasıl Pişirilir - Beşamelli Tavuk Tarifi
Malzemeler
4 adet Piliç Kalça
2 yemek kasığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kimyon
1 su bardağı Sek Taze Kaşar (rendelenmiş)
Sosu İçin:
3 yemek kasığı Tat Cevizli Ezme
4 yemek kasığı Sek Tereyağı
2 yemek kasığı un
500 ml Sek Süt (2 su bardağı)
Tuz
Karabiber
Tarifi
Piliç kalçalarını ortadan ikiye sonra tekrar ikiye kesiniz
Üzerlerine kimyon serpip kızdırdığınız sıvı yağda pişiriniz ve fırın tepsisine alınız
Sosu için derin bir tencerede tereyağını kızdırıp içine unu ilave ediniz ve un pembeleşinceye kadar kavurunuz
Un renk alınca içine su, süt, Tat Cevizli Ezme, tuz ve karabiberi ekleyip bir çırpıcı yardımıyla karıştırınız
Sos kıvamına gelene kadar kısık ateşte devamlı karıştırarak pişiriniz ve tepsinin içindeki tavukların üzerine dokunuz
En son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpip önceden 185 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis ediniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul