Yalnız Mesajı Göster

Domatesli Beşamelli Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domatesli Beşamelli Tavuk



Tavuk Yemeği Tarifi - Domatesli Beşamelli Tavuk Nasıl Pişirilir - Beşamelli Tavuk Tarifi


Malzemeler


4 adet Piliç Kalça

2 yemek kasığı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı kimyon

1 su bardağı Sek Taze Kaşar (rendelenmiş)

Sosu İçin:

3 yemek kasığı Tat Cevizli Ezme

4 yemek kasığı Sek Tereyağı

2 yemek kasığı un

500 ml Sek Süt (2 su bardağı)

Tuz

Karabiber


Tarifi


Piliç kalçalarını ortadan ikiye sonra tekrar ikiye kesiniz Üzerlerine kimyon serpip kızdırdığınız sıvı yağda pişiriniz ve fırın tepsisine alınız


Sosu için derin bir tencerede tereyağını kızdırıp içine unu ilave ediniz ve un pembeleşinceye kadar kavurunuz Un renk alınca içine su, süt, Tat Cevizli Ezme, tuz ve karabiberi ekleyip bir çırpıcı yardımıyla karıştırınız


Sos kıvamına gelene kadar kısık ateşte devamlı karıştırarak pişiriniz ve tepsinin içindeki tavukların üzerine dokunuz En son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpip önceden 185 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis ediniz




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla