Konu
:
Güveçte Sebzeli Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Güveçte Sebzeli Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güveçte Sebzeli Tavuk
Güveçte Sebzeli Tavuk - Güveçte Sebzeli Tavuk Tarifi
Malzemeler :
1 bütün tavuk
1 havuç
1 su b
bezelye
500 gr
patates
1 soğan
Tane karabiber
1 tutam fesleğen
1 çay k
köri
Sıvıyağ
Tuz
BADEMLİ PİLAV İÇİN:
2 su b
pirinç
1 çorba k
tereyağı
1 su b
badem
Sıvıyağ
Tuz
Su
Hazırlanışı :
Güveç tencerenin içine tavuğu sırt üstü alın
Doğranmış havuç, patates, soğan, bezelye ve tane karabiberi kenarlarına serpin
Sos için ise fesleğen, sarımsak ve zeytinyağını doğrayıcıdan geçirin
Bu sosu tavuğun üzerine sürerek kapağı kapalı olarak 200 derecelik fırında pişirin
Bademli pilav için ise; tereyağını eriterek sıvıyağla beraber pirinci kavurun
Kavrulunca tuzunu ayarladıktan sonra üzerini bir parmak geçecek kadar su vererek kapağı kapalı pişmeye bırakın
Pilav ve tavuk hazır olunca büyükçe bir tabağa alarak üzerine badem serpip sıcak olarak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul