Yalnız Mesajı Göster

Güveçte Sebzeli Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güveçte Sebzeli Tavuk



Güveçte Sebzeli Tavuk - Güveçte Sebzeli Tavuk Tarifi

Malzemeler :

1 bütün tavuk

1 havuç

1 su bbezelye

500 gr patates

1 soğan

Tane karabiber

1 tutam fesleğen

1 çay kköri

Sıvıyağ

Tuz

BADEMLİ PİLAV İÇİN:


2 su bpirinç

1 çorba ktereyağı

1 su bbadem

Sıvıyağ

Tuz

Su

Hazırlanışı :

Güveç tencerenin içine tavuğu sırt üstü alın Doğranmış havuç, patates, soğan, bezelye ve tane karabiberi kenarlarına serpin


Sos için ise fesleğen, sarımsak ve zeytinyağını doğrayıcıdan geçirin Bu sosu tavuğun üzerine sürerek kapağı kapalı olarak 200 derecelik fırında pişirin


Bademli pilav için ise; tereyağını eriterek sıvıyağla beraber pirinci kavurun Kavrulunca tuzunu ayarladıktan sonra üzerini bir parmak geçecek kadar su vererek kapağı kapalı pişmeye bırakın


Pilav ve tavuk hazır olunca büyükçe bir tabağa alarak üzerine badem serpip sıcak olarak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla