Konu
:
Bahçıvan Usulü Hindi
Yalnız Mesajı Göster
Bahçıvan Usulü Hindi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bahçıvan Usulü Hindi
(4 Kişilik)
Malzemeler
1 Hindi But
1 Su Bardağı Beyaz Şarap
2 Havuç
3 Çorba Kaşığı Sirke
4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Un
1 Salçalık Kırmızı Biber
8-12 Arpacık Soğan
1 Çorba Kaşığı Hardal
1 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü
1 Su Bardağı Su
1 Defne Yaprağı
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
3-4 Dal Maydanoz Tuz, Karabiber
Yemeğin Tarifi
Hindi butunu 4 parçaya bölüp derin bir tencereye yerleştirin
Bir kasede şarap, sirke, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz ve karabiberi karıştırıp etlerin üzerine dökün
Etleri ara sıra çevirerek 2-3 saat marine edin
Salçalık biber, arpacık soğan ve havuçları temizleyin
Biber ve havuçları uzun şeritler halinde doğrayın
Eti marinattan alıp kurulayın ve una bulayın
Kalan sıvıyağda etleri kızartın ve bir güvece alın
Aynı yağda havuç ve soğanları soteleyip etlerin yanına yerleştirin
Kırmızı biberleri de aynı yağda kızartıp ekleyin
Hardal, kuşüzümü, su ve defne yaprağını ilave edin
Eti marine ettiğiniz karışımda salçayı eritip güvecin üzerine gezdirin karıştırın
Güveci alüminyum folyo ile kaplayın
160 dereceye ayarlı sıcak fırında 2-2
5 saat pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul