06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Kekikli Tavuk
Fırında Kekikli Tavuk - Fırında Kekikli Tavuk Tarifi

içindekiler
1 adet tavuk
100 gr tereyağı, oda sıcaklığında yumuşamış
4 dal taze kekik
1 adet limon
Tuz ve taze öğütülmüş karabiber
Taze patates
hazırlanışı
Tavuğun içini dışını iyice yıkayın Kağıt havluyla tamamen kurulayın Fırını 220 derece ısıya getirin
Tavuğu tuzlayın, biberleyin 15 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin
Bir kasenin içinde yumuşamış tereyağını, saplarından ayıklanmış kekiği, bir limonun rendelenmiş kabuğunu ve suyunu karıştırın
Tavuğun derisiyle eti arasına parmağınızı sokarak, butlarda ve göğüste küçük keseler yaratın Yumuşamış tereyağı karışımının yarısını bu kısımlara yayın
Tereyağı karışımının kalan yarısını tavuğun derisinin üstüne elinizle oğuşturarak sürün
Tavuğun bacaklarını, bir mutfak ipiyle bağlayın Fırın kabına tavuğu yerleştirin Önceden ısıttığınız fırında 1 5 saat kadar pişirin
Her yarım saatte bir tavuğu alt üst ederek, her yerinin kızarıp hoş bir renk almasını sağlayabilirsiniz (Tavuğun büyüklüğüne göre pişme süresi değişebilir Derisi nar gibi kızarıp, bir bıçak sapladığınızda tavuğun içinden beyaz su akmaya başladığında olmuş demektir )
Taze patesleri akan suyun altında, fırçayla iyice yıkayın Büyük olanları ikiye kesin Tuz ve biberle harmanlayın
Tavuğun pişmesine 45 dakika kaldığında fırın kabını fırından çıkarın Patatesleri yanlarına dizin Kaptaki yağla alt üst edip, pişirme işlemine devam edin
Pişirme süresi bittiğinde fırından çıkarın 15 dakika kadar dinlendirip servis yapın
|
|
|