Yalnız Mesajı Göster

Fırında Kekikli Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Kekikli Tavuk



Fırında Kekikli Tavuk - Fırında Kekikli Tavuk Tarifi



içindekiler


1 adet tavuk

100 gr tereyağı, oda sıcaklığında yumuşamış

4 dal taze kekik

1 adet limon

Tuz ve taze öğütülmüş karabiber

Taze patates


hazırlanışı



Tavuğun içini dışını iyice yıkayın Kağıt havluyla tamamen kurulayın Fırını 220 derece ısıya getirin

Tavuğu tuzlayın, biberleyin 15 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin

Bir kasenin içinde yumuşamış tereyağını, saplarından ayıklanmış kekiği, bir limonun rendelenmiş kabuğunu ve suyunu karıştırın

Tavuğun derisiyle eti arasına parmağınızı sokarak, butlarda ve göğüste küçük keseler yaratın Yumuşamış tereyağı karışımının yarısını bu kısımlara yayın

Tereyağı karışımının kalan yarısını tavuğun derisinin üstüne elinizle oğuşturarak sürün

Tavuğun bacaklarını, bir mutfak ipiyle bağlayın Fırın kabına tavuğu yerleştirin Önceden ısıttığınız fırında 15 saat kadar pişirin

Her yarım saatte bir tavuğu alt üst ederek, her yerinin kızarıp hoş bir renk almasını sağlayabilirsiniz (Tavuğun büyüklüğüne göre pişme süresi değişebilir Derisi nar gibi kızarıp, bir bıçak sapladığınızda tavuğun içinden beyaz su akmaya başladığında olmuş demektir)

Taze patesleri akan suyun altında, fırçayla iyice yıkayın Büyük olanları ikiye kesin Tuz ve biberle harmanlayın

Tavuğun pişmesine 45 dakika kaldığında fırın kabını fırından çıkarın Patatesleri yanlarına dizin Kaptaki yağla alt üst edip, pişirme işlemine devam edin

Pişirme süresi bittiğinde fırından çıkarın 15 dakika kadar dinlendirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla