Yalnız Mesajı Göster

Patatesli Tavuk Güveç

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Tavuk Güveç



Patatesli Tavuk Güveç Tarifi - Patatesli Tavuk Güveçin Yapılışı - Patatesli Tavuk Güveç Nasıl Yapılır

Malzemeler:


600 gr kuşbaşı tavuk eti

4 adet patates

2 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı kırmızı biber salçası

1 tatlı kaşığı kuru nane

1 çay kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı tuz, karabiber


Hazırlanışı:


Altı adet güveç kabını yağlayın Kuru soğanları halka şeklinde doğrayıp güveç kaplarına paylaştırın Soyulup, yuvarlak doğranmış 2 patatesi soğanların üzerine yerleştirin

Patateslerin üzerine kuş başı doğranıp tuz, karabiber ile harmanlanmış tavuk parçalarını koyun Kalan patatesleri yuvarlak doğrayıp, en üste yerleştirin

Derin bir kasede bir su bardağı suyla biber ve domates salçasını karıştırıp nane, kekik tuz ve karabiber ekleyin Hazırladığınız bu sosu, güveçlerin üzerinde gezdirin

Üstteki patateslerin yanmaması için güveçleri alüminyum folyoyla kapatın 180 derecelik fırında 50 dakika pişirdikten sonra, sıcak olarak servis yapın (folyolaları servis sırasında çıkarın)


Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla