Konu
:
Patatesli Tavuk Güveç
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Tavuk Güveç
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Tavuk Güveç
Patatesli Tavuk Güveç Tarifi - Patatesli Tavuk Güveçin Yapılışı - Patatesli Tavuk Güveç Nasıl Yapılır
Malzemeler:
600 gr kuşbaşı tavuk eti
4 adet patates
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı biber salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Altı adet güveç kabını yağlayın
Kuru soğanları halka şeklinde doğrayıp
güveç kaplarına paylaştırın
Soyulup, yuvarlak doğranmış 2 patatesi soğanların üzerine yerleştirin
Patateslerin üzerine kuş başı doğranıp tuz, karabiber ile harmanlanmış tavuk parçalarını koyun
Kalan patatesleri yuvarlak doğrayıp, en üste yerleştirin
Derin bir kasede bir su bardağı suyla biber ve domates salçasını karıştırıp nane, kekik tuz ve karabiber ekleyin
Hazırladığınız bu sosu, güveçlerin üzerinde gezdirin
Üstteki patateslerin yanmaması için güveçleri alüminyum folyoyla kapatın
180 derecelik fırında 50 dakika pişirdikten sonra, sıcak olarak servis yapın (folyolaları servis sırasında çıkarın)
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul