Konu
:
Beğendili Piliç Yahni
Yalnız Mesajı Göster
Beğendili Piliç Yahni
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beğendili Piliç Yahni
Beğendili Piliç Yahni Tarifi - Beğendili Piliç Yahni Nasıl Yapılır - Beğendili Piliç Yahni MalzemeleriBeğendili Piliç Yahni
3 Kişilik Gerekli Malzemeler:
Piliç göğüs (3 adet)
Piliç baget (3 adet)
Soğan (2 adet orta boy)
Sivribiber (4 adet)
Domates (2 adet)
Maydanoz (yarım demet ince doğranmış)
Margarin (2 çorba kaşığı)
Defne yaprağı (2-3 adet)
Tuz (1 çay kaşığı)
Karabiber (1 çay kaşığı)
Un (1 bardak bulamak için)
Su (2 bardak sıcak)
Beğendisı için:
Patlıcan (2 adet orta boy közlenmiş)
Un (2 çorba kaşığı)
Süt (1 su bardağı)
Margarin (1 çorba kaşığı)
Rendelenmiş kaşar (50 gram)
Tuz (1 çay kaşığı)
Bir kabın içine 1 bardak un koyun ve 3 adet tavuk bageti ve 3 adet piliç göğsünü iyice una bulayın
4 adet yeşil sivribiberi iri iri doğrayın
Kabuğu önceden soyulmuş 2 adet soğanı iri iri doğrayın
Kabuğu önceden soyulmuş 2 adet domatesi iri iri doğrayın
Bir tencerenin içine 2 çorba kaşığı margarin koyun, eritin ve içine önceden una bulanmış 3 adet tavuk budunu ve piliç göğsünü atın ve yaklaşık 2-3 dakika boyunca karıştırarak kavurun
Üzerine önceden dilimlediğiniz soğanları ekleyin ve bu şekilde yaklaşık 3-4 dakika boyunca karıştırın
Üzerine 2 adet defne yaprağı, önceden dilimlediğiniz sivribi-berleri ve yarım demet maydanozu ekleyin ve karıştırmaya devam edin
Karışımı bu şekilde 2-3 dakika daha kavurduktan sonra üzerine önceden dilimlenmiş dpmatesleri ilave edin ve 2-3 dakika daha karıştırın
Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiber ilave edin ve 1 dakika daha karıştırın
Tavukların üzerine gelecek kadar yani yaklaşık 2 bardak sıcak su ilave ederek tencerenin ağzını kapatın ve bu şekilde kaynamaya bırakın
Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan indirin
Önceden açık ateş üzerinde közlenmiş ve kabukları soyulmuş ve ince doğranmış patlıcanları bir kasenin içine alın
Bir tavanın içine 1 çorba kaşığı margarin koyun ve eritin
Üzerine 2 çorba kaşığı un koyun ve un be-yazlaşıp, köpürünceye kadar kısık ateşte kavurun
Un beyazlaşınca üzerine 1 bardak soğuk süt ve 2 adet önceden közlenmiş patlıcanı ilave edin
Bu karışımı bir tahta kaşıkla karıştırmaya başlayın
Yaklaşık 5-6 dakika iyice karıştırdıktan sonra ocaktan indirin
Üzerine 50 gram rendelenmiş kaşarı ilave edin ve 1 dakika daha karıştırarak kaşarı sosa iyice yedirin
Beğendi sosunu bir servis tabağının içine alın ve üzerine pişen tavukları koyarak yemeğinizi servise hazır hale getirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul