Yalnız Mesajı Göster

Türkmen Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Türkmen Kebabı



Türkmen Kebabı tarifi - Türkmen Kebabı yapılışı - Türkmen Kebabı malzemeleri

Malzemeler

4 adet tavuk göğüs

1 su bardağı erişte

2 tatlı kaşığı bitkisel margarin

1 adet orta boy kuru soğan (halka şeklinde doğranmış)

4 adet yeşil soğan (uzun uzun doğranmış)

2 adet kırmızı biber (ince ince kıyılmış)

2 adet yeşil biber

1 çay kaşığı hardal

2 yemek kaşığı soya sosu

2 su bardağı su

Yapılışı

Öncelikle, erişteyi bir tencerede 1 tatlı kaşığı margarinle pembeleştirin Tavuk tavuk göğüslerini parmak şeklinde ince ince kesin Öte yandan, parmak şeklinde doğradığınız tavukları, kalan 1 kaşık yağda iyice kızartın Kuru ve yeşil soğanları, biberleri de ekleyip, kavurarak pişirin Daha önce kavurduğunuz erişteleri de üzerine ekleyin Son olarak, soya sosunu ve hardalı 2 bardak suyla çırpıp tavukların üzerine ekleyin Suyunu çekene kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla