Konu
:
Fırında Sarımsaklı Bütün Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Sarımsaklı Bütün Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Sarımsaklı Bütün Tavuk
bütün tavuğu nasıl pişirebilirim - fırında tüm tavuk tarifi - fırında bütün tavuk nasıl yapılır
Malzemeler
1 Adet bütün tavuk
2 Baş sarımsak
8 Adet arpacık soğan
1 Kilo sarı patates
Yarım limon suyu
1
5 Tatlı kaşığı kekik
7 Çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı su
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Fırını 180 dereceye ayarlayın
Patates, soğan ve sarımsakları soyun
Patatesleri iri küpler halinde doğrayın
Tavuğu yıkayıp kurulayın
1 tatlı kaşığı kekik, karabiber ve 1 tutam tuzu karıştırıp tavuğun içini dışını ovun
4 çorba kaşığı sıvıyağı ve tavuğu derin bir fırın kalıbına yerleştirin
Sarımsak, soğan ve patatesleri ilave edin
Kalan kekiği üzerine serpin
Kalan sıvıyağ, limon suyu ve yarım su bardağı suyu tavuğun üzerine gezdirerek dökün
Patateslerin üzerine tuz serpin
Alüminyum kağıtla kalıbın üzerini kaplayıp fırına verin ve 20 dakika pişirin
Fırından alıp kağıdı çıkarın ve 20 dakika daha pişirin
Gerekirse biraz su ilave edebilirsiniz
Fırından çıkarınca sarımsakları içinden alın
Sıcak olarak servis yapın
NOT : Soğanları ve sarımsakları bütün olarak koyuyorsunuz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul