Yalnız Mesajı Göster

Yeniyıl Meltemi - Hindi Pişirme

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yeniyıl Meltemi - Hindi Pişirme



hindi pişirme yöntemi - hindi tarifi - mantarlı hindiMalzemeler:


8 Kişilik


50 gr tereyağı

700 gr mantar (4’e bölünmüş)

6 çorba kaşığı tatlı beyaz şarap veya 3 çorba kaşığı üzüm şırası

1 adet soğan (ince kıyılmış)

1 tatlı kaşığı taze kekik yaprağı

300 ml tavuk suyu

150 ml krema

450 gr kestane (haşlanmış, bütün)


Yapılışı:


1 Tereyağının yarısını eritip, mantarları yüksek ateşte ara ara sallayarak 6-8 dak soteleyin Şarabı ilave edip, azalıncaya kadar birkaç dak daha pişirin Mantarları delikli kaşık ile tavadan alıp, sıcak tutun


2 Aynı tavada kalan tereyağını ısıtıp, soğan ve kekiği orta ateşte soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3 dak soteleyin Tavuk suyunu ilave edip, kısık ateşte 6 dak kaynatın


3 Mantarları ve kremayı katıp ısıtın Kestaneleri ilave edip harmanlayın ve hindiyle beraber sıcak servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla