Konu
:
Yeniyıl Meltemi - Hindi Pişirme
Yalnız Mesajı Göster
Yeniyıl Meltemi - Hindi Pişirme
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yeniyıl Meltemi - Hindi Pişirme
hindi pişirme yöntemi - hindi tarifi - mantarlı hindiMalzemeler:
8 Kişilik
50 gr tereyağı
700 gr mantar (4’e bölünmüş)
6 çorba kaşığı tatlı beyaz şarap veya 3 çorba kaşığı üzüm şırası
1 adet soğan (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı taze kekik yaprağı
300 ml tavuk suyu
150 ml krema
450 gr kestane (haşlanmış, bütün)
Yapılışı:
1 Tereyağının yarısını eritip, mantarları yüksek ateşte ara ara sallayarak 6-8 dak
soteleyin
Şarabı ilave edip, azalıncaya kadar birkaç dak
daha pişirin
Mantarları delikli kaşık ile tavadan alıp, sıcak tutun
2 Aynı tavada kalan tereyağını ısıtıp, soğan ve kekiği orta ateşte soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3 dak
soteleyin
Tavuk suyunu ilave edip, kısık ateşte 6 dak
kaynatın
3 Mantarları ve kremayı katıp ısıtın
Kestaneleri ilave edip harmanlayın ve hindiyle beraber sıcak servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul