Konu
:
Soslu Buğdaylı Fırın Kanat
Yalnız Mesajı Göster
Soslu Buğdaylı Fırın Kanat
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soslu Buğdaylı Fırın Kanat
Soslu Buğdaylı Fırın Kanat Tarifi - Soslu Buğdaylı Fırın Kanat Yapılışı - Soslu Buğdaylı Fırın Kanat Nasıl Yapılır - Oktay Usta Soslu Buğdaylı Fırın Kanat
Malzemeler:
2 Su B
Buğday
1 Çay B
Mercimek
2 Diş Sarımsak
1 Tutam Fesleğen
1 Kavanoz Domates Sosu
Zeytinyağı
Tuz
Değirmen Karabiber
Fırın Kanat İçin:
1 Kg Tavuk Kanat
Sıvıyağ
Pul Biber
Kekik
Toz Kırmızı Biber
Tuz
Hazırlanışı:
Tavuk kanatlarını, sıvıyağ, pul biber, kekik, toz kırmızı biber ve tuz ile harmanlıyoruz
Fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 220 derece fırında pişiriyoruz
Buğdayı haşlayıp süzüyoruz
Sarımsak ve fesleğeni ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz bir tavada kavuruyoruz
Domates sosunu döküyoruz
Buğday ve haşlanmış mercimeği koyup karıştırıyoruz
Tuz ve değirmen karabiber katıp biraz daha karıştırdıktan sonra servis tabağına alıyoruz
Üzerine fırında kızarmış baharatlı tavuk kanatlarını koyup servis ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul