Konu
:
Kestaneli Köy Tavuğu
Yalnız Mesajı Göster
Kestaneli Köy Tavuğu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestaneli Köy Tavuğu
Kestaneli Köy Tavuğu Tarifi - Kestaneli Köy Tavuğu Yapılışı - Kestaneli Köy Tavuğu Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kestaneli Köy Tavuğu
Malzemeler:
1 Bütün Köy Tavuğu
1 Çorba K
Mayonez
Tuz
Karabiber
Taze Kekik
4 Diş Sarımsak
Pilavı İçin:
3 Su B
Pirinç
500 Kg Kestane
1 Su B
Bezelye
1 Tutam Dereotu
2 Çorba K
Tereyağı
1 Su B
Tavuk Suyu
Tuz
Su
Hazırlanışı:
Tavuğun içini temizleyip yıkıyoruz
Yürek ve ciğerini ayırıp daha sonra içine koyuyoruz
İçine ve dışına tuz ve karabiber serpiyoruz
İçine doğranmış sarımsak ve taze kekik koyuyoruz
Üzerine mayonez sürüyoruz
Üzerinede taze kekik koyuyoruz
Fırın tepsisine koyuyoruz
Önceden ısıtılmış 240 derece fırında pişiriyoruz
Pilavı için, kestaneleri ortadan kesip fırında pişiriyoruz
Pişirdikten sonra kabuklarını soyuyoruz
Geniş bir tencereye sıvıyağ koyuyoruz
Yıkanıp süzülmüş pirinci koyup kavuruyoruz
Bezelyeyi ekliyoruz
Tavuk suyu ve üzerini biraz geçecek kadar sıcak su döküyoruz
Tereyağını ekliyoruz
Kestanaleri dörde bölüp ekliyoruz
Tuzunu katıp karıştırıyoruz
Kapağını kapatıp orta ateşt suyunu çekene kadar pişiriyoruz
Piştikten sonra dereotunu doğrayıp ekliyoruz
Pilavı servis tabağına alıyoruz
Ortasına pişen tavuğu koyup servis ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul