Yalnız Mesajı Göster

Kestaneli Köy Tavuğu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli Köy Tavuğu



Kestaneli Köy Tavuğu Tarifi - Kestaneli Köy Tavuğu Yapılışı - Kestaneli Köy Tavuğu Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kestaneli Köy Tavuğu

Malzemeler:


1 Bütün Köy Tavuğu

1 Çorba K Mayonez

Tuz

Karabiber

Taze Kekik

4 Diş Sarımsak


Pilavı İçin:

3 Su B Pirinç

500 Kg Kestane

1 Su B Bezelye

1 Tutam Dereotu

2 Çorba K Tereyağı

1 Su B Tavuk Suyu

Tuz

Su


Hazırlanışı:


Tavuğun içini temizleyip yıkıyoruz Yürek ve ciğerini ayırıp daha sonra içine koyuyoruz İçine ve dışına tuz ve karabiber serpiyoruz İçine doğranmış sarımsak ve taze kekik koyuyoruz Üzerine mayonez sürüyoruz


Üzerinede taze kekik koyuyoruz Fırın tepsisine koyuyoruz Önceden ısıtılmış 240 derece fırında pişiriyoruz Pilavı için, kestaneleri ortadan kesip fırında pişiriyoruz Pişirdikten sonra kabuklarını soyuyoruz


Geniş bir tencereye sıvıyağ koyuyoruz Yıkanıp süzülmüş pirinci koyup kavuruyoruz Bezelyeyi ekliyoruz Tavuk suyu ve üzerini biraz geçecek kadar sıcak su döküyoruzTereyağını ekliyoruz


Kestanaleri dörde bölüp ekliyoruz Tuzunu katıp karıştırıyoruz Kapağını kapatıp orta ateşt suyunu çekene kadar pişiriyoruz Piştikten sonra dereotunu doğrayıp ekliyoruz Pilavı servis tabağına alıyoruz


Ortasına pişen tavuğu koyup servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla