Yalnız Mesajı Göster

Taze Otlu Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Otlu Tavuk



Taze Otlu Tavuk Tarifi - Taze Otlu Tavuk Nasıl Yapılır - Taze Otlu Tavuk Malzemeleri



Taze Otlu Tavuk

İçindekiler


* 1 adet tavuk (1500 gram ağırlığında)

* 2 adet havuç

* 3 adet patates

* 1 adet soğan

* 3-4 dal taze Kekik

* 3-4 dal taze fesleğen

* 3-4 sap taze kereviz yaprağı

* 1 yemek kaşığı bal

* 1 yemek kaşığı domates salçası

* 1 adet limon

* 4 yemek kaşığı zeytinyağı

* karabiber

* tuz


Hazırlanışı


1 Bütün taze otlar, salça, zeytinyağı, tuz, karabiber, limon suyu robottan geçirilip püre haline getirilir

2 Tavuk yıkanıp iyice kurulanır

3 Hazırlanan sos tavuğun içi ve dışına iyice sürülür

4 Soğan dört parçaya bölünerek küpler halinde kesilmiş sebzelere katılır

5 Hazırlanan iç tavuğa doldurulur

6 Mutfak ipi ile ayakları bağlanıp sırt üstü yağlanmış dökme demir tencereye alınır

7 Kalan sebzeler ve sos tencereye eklenir

8 250 dereceye getirilmiş fırında kapağı kapalı şekilde 40 dakika pişirilir

9 Kapağı açılıp fırın ızgara konumunu getirilip 20 dakika daha pişirildikten sonra servis edilir


Alıntı Yaparak Cevapla