Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Serpmesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Serpmesi



Tavuk Serpmesi Tarifi - Tavuk Serpmesi Nasıl Yapılır - Tavuk Serpmesi Malzemeleri
Tavuk Serpmesi


2 adet yufka

1 çay bardağı süt

Çeyrek paket tereyağı

Üzeri için:

2 adet haşlanmış tavuk göğsü

1 su bardağı süt

1 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı tereyağı

Yarım tatlı kaşığı tuz

1 su bardağı rende kaşar


Küçük bir fırın kabı yağlanır Aralarına, sütlü tereyağlı karışım gezdirerek yufkalar kat kat konur Üzerine didiklenmiş tavuk eti serpilir Diğer yanda tereyağı, tuz ve un kavrulur, üzerine soğuk süt eklenir, kıvam alana kadar pişirilir Tavuğun üzerine gezdirilir En son rende kaşar serpilir Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir


Alıntı Yaparak Cevapla