Konu
:
Bezelyeli Pilav Ve Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Bezelyeli Pilav Ve Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bezelyeli Pilav Ve Tavuk
Bezelyeli Pilav ve Tavuk Tarifi - Bezelyeli Pilav ve Tavuk Nasıl Yapılır - Bezelyeli Pilav ve Tavuk Malzemeleri
Bezelyeli Pilav ve Tavuk Yemeği Malzeme Listesi
1 büyük tavuk, 8 servis parçasına bölünmüş
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 soğan, dilimlenmiş
4 sarımsak, dilimlenmiş
2 çay kaşığı kırmızıbiber
2 bardak Amerikan pirinci
Yarım bardak elma ya da üzüm sirkesi
2 bardağa yakın tavuk suyu
3/4 çay kaşığı safran (1 çay kaşığından az)
1 bardak dondurulmuş bezelye (çözülmemiş)
yarım çay kaşığı tuz
4 çay kaşığı biber
2 defneyaprağı
1 tutam nane
Bezelyeli Pilav ve Tavuğun Hazırlanışı
Tavukları yıkayıp kurulayın, tuz ve biberle çeşnilendirin
3 cm derinliğinde bir tavada yağı kızdırın ve 12 dakika boyunca tavukları kızgın yağda çevirin
Maşa yardımıyla tavukları bir tabağa alın
2 çorba kaşığı yağı tavaya koyun ve soğanı, üzüm sirkesini ve tuzu ekleyin
Orta ateşte 7 dakika kadar yumuşayıncaya kadar pişirin
Sarımsak, kırmızıbiber ve pirinci ekleyin ve 1 dakika karıştırarak pişirin
İçine tavuk suyunu, safranı ve defneyaprağını atın
Tavuğu pirincin içine yerleştirin
Üzeri kapalı olarak yaklaşık 15 dakika pirinç yumuşayıncaya kadar ve suyun çoğu çekilinceye kadar pişirin
Ateşten alın ve bezelyeleri, zeytinleri, tuzu ve biberi ekleyin
Tavanın ağzını kapatın ve 10 dakika bekletin
Defneyaprağını çıkarın
Taze kıyılmış maydanozla servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul