Konu
:
Piliç Topkapı
Yalnız Mesajı Göster
Piliç Topkapı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Piliç Topkapı
Osmanlı mutfağından piliç tarifi - piliç topkapı nasıl yapılır - piliç dolması - doldurulmuş piliç tarifi
GEREKLİ MALZEME:
10 adet Piliç But Pirzola
3 su bardağı pirinç
2 soğan
250 gr, piliç ciğeri
300 gr, mantar
1 su bardağı sultani üzüm
1 litre piliç suyu
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 su bardağı ufalanmış badem
içi için;
60 gr, tereyağı
Tuz, karabiber
YAPILIŞI:
Pirinci sıcak suda 30 dakika bekletin
Bol suyla yıkayıp süzün
Mantarları nemli bezle silip dilimleyin
Ciğerleri küp küp doğrayın
Soğanları soyup çok küçük doğrayın
Maydanozu kıyın
Bir tencereye 30 gr
tereyağını alıp kızdırın
Soğanı ilave edip kavurun
Ciğer ve mantarları ekleyip kavurmaya devam edin
Üzüm ve piliç suyunu ilave edip pişirin
Ayrı bir tencereye kalan tereyağını ekleyip eritin
Pirinci ilave edip sürekli karıştırarak kavurun, Ciğerli karışım, tuz ve bademleri ekleyip kısık ateşte 4-5 dakika pişirin
Ocaktan alın
Maydanoz ve karabiberi ekleyin
Tahta kaşıkla harmanlayıp dinlenmeye bırakın
Piliç but pirzolaları düz bir zemin üzerine derileri alta gelecek şekilde yayın
Et dövücü ile inceltip tuz ve karabiber serpiştirin
Pirinçli harcı etlerin ortasına paylaştırıp kemiksiz tarafından kemikli tarafına doğru yağlı kağıda sarın
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin
Sebzeli garnitür ile sıcak servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul