Yalnız Mesajı Göster

Piliç Topkapı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Piliç Topkapı



Osmanlı mutfağından piliç tarifi - piliç topkapı nasıl yapılır - piliç dolması - doldurulmuş piliç tarifi
GEREKLİ MALZEME:


10 adet Piliç But Pirzola

3 su bardağı pirinç

2 soğan

250 gr, piliç ciğeri

300 gr, mantar

1 su bardağı sultani üzüm

1 litre piliç suyu

1 demet maydanoz

1 tatlı kaşığı karabiber

1 su bardağı ufalanmış badem

içi için;

60 gr, tereyağı

Tuz, karabiber


YAPILIŞI:


Pirinci sıcak suda 30 dakika bekletin Bol suyla yıkayıp süzün Mantarları nemli bezle silip dilimleyin Ciğerleri küp küp doğrayın Soğanları soyup çok küçük doğrayın Maydanozu kıyın Bir tencereye 30 gr tereyağını alıp kızdırın Soğanı ilave edip kavurun Ciğer ve mantarları ekleyip kavurmaya devam edin Üzüm ve piliç suyunu ilave edip pişirin


Ayrı bir tencereye kalan tereyağını ekleyip eritin Pirinci ilave edip sürekli karıştırarak kavurun, Ciğerli karışım, tuz ve bademleri ekleyip kısık ateşte 4-5 dakika pişirin Ocaktan alın Maydanoz ve karabiberi ekleyin


Tahta kaşıkla harmanlayıp dinlenmeye bırakın Piliç but pirzolaları düz bir zemin üzerine derileri alta gelecek şekilde yayın Et dövücü ile inceltip tuz ve karabiber serpiştirin


Pirinçli harcı etlerin ortasına paylaştırıp kemiksiz tarafından kemikli tarafına doğru yağlı kağıda sarın Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin Sebzeli garnitür ile sıcak servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla