06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestaneli Elmalı Hindi
Hindi nasıl pişirilir - kestaneli hindi tarifi - kestaneli elmalı hindi nasıl yapılır
Malzemeler
1 adet hindi (5 kg) 3 bardak pirinç 2 adet kesme şeker 2 yemek kaşığı tereyağı 5 adet kuru soğan 3 yemek kaşığı kuş üzümü 3 yemek kaşığı fıstık içi 1 yemek kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı tarçın 1 yemek kaşığı tuz 1 yemek kaşığı karabiber 1 adet patates 3 adet elma 1 kg kestane 1 kg brüksel lahanası 1 demet dereotu 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı ketçap
Tarif
• Hindiyi yıkayıp büyük bir tencereye koyun
• Üstüne 10 bardak su, soğan, patates, elma ve tuz ilave edin
• 35 dakika haşlayın
• Hindiyi fırın tepsisine alın
• Suyunu bekletin
• Yoğurt ve ketçabı karıştırıp fırça ile hindinin her tarafına sürün
• Üstüne hindinin haşlandığı sudan 4 bardak kadar gezdirip fırında 2 saat kızartın
• Fırından çıkardıktan sonra içine pilavı doldurun
• Kenarlarına kestaneleri dizin
• Elmayı, kabuklarını soymadan iri halkalar halinde doğrayıp kenarlarına döşeyin
• 1 saat pişirip servis yapın
• Hindi daha güzel kızarsın diye 1 kaşık tereyağını eritip arada fırın kapağını açarak fırçayla hindinin üstüne sürebilirsiniz
• Pilavı için: Soğanları zar şeklinde doğrayıp tereyağında kavurun
• Bu arada tuzunu, karabiberini de atmalısınız
• Kahverengi olunca ılık suda bekletilmiş pirinçleri ilave edin
• Pirinçlerle 10 dakika kavurun
• Fıstık içini bir kaşık sıvıyağda pembeleştirin, kuş üzümlerini de ılık suda bekletin
• Kuş üzümlerini, tarçını, yenibaharı, kestanenin yarısını pirince ekleyin, dereotunu doğrayın
• Üzerine 3 bardak hindi suyunu ilave edip pişirin
• Kestanelerin üzerini bıçakla t şeklinde çizip 20 dakika soğuk suda bekletin ve tepsiye dizin
• 20 dakika fırında pişirip kabuklarını soyun
alıntıdır
|
|
|