Konu
:
Tavuklu Kabak Sufle
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Kabak Sufle
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Kabak Sufle
Malzemeler
250 gr minik doğranmış kuşbaşı tavuk
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet rendelenmiş kabak
1 adet rendelenmiş soğan
5-6 yemek kaşığı rendelenmiş eski kaşar
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
1 1/2 su bardağı süt
1 su bardağı krema
4 adet yumurta
Tuz -karabiber
2 adet yumurta beyazı
1 çay kaşığı muskat ( arzuya bağlı)
Yapılışı
Tavuklar zeytinyağında sotelenir,kabak ve soğan ilave edilerek soteleme işlemine devam edilir
Peynir-tuz-karabiber ilave edilerek iyice karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır
Isıtılmış tereyağında un sararana kadar karıştırılarak kavrulur
Süt yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir
Ateşin ısısı düşürülürek krema - yumurtalar ve muskat konarak karıştırılır
Ateşten alınır
Tavuklu karışım ile yapılan sos karıştırılır
Yumurta beyazları bir fiske tuzla kar haline gelene kadar çırpılarak ,tahta kaşıkla hafifçe 8 çizerek karışıma yedirilir
Yağlanmış 6 adet sufle kabına aktarılır
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika pişirilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul