Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Kabak Sufle

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Kabak Sufle





Malzemeler


250 gr minik doğranmış kuşbaşı tavuk

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 adet rendelenmiş kabak

1 adet rendelenmiş soğan

5-6 yemek kaşığı rendelenmiş eski kaşar

2 yemek kaşığı tereyağ

2 yemek kaşığı un

1 1/2 su bardağı süt

1 su bardağı krema

4 adet yumurta

Tuz -karabiber

2 adet yumurta beyazı

1 çay kaşığı muskat ( arzuya bağlı)


Yapılışı


Tavuklar zeytinyağında sotelenir,kabak ve soğan ilave edilerek soteleme işlemine devam edilir

Peynir-tuz-karabiber ilave edilerek iyice karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır

Isıtılmış tereyağında un sararana kadar karıştırılarak kavrulur

Süt yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir

Ateşin ısısı düşürülürek krema - yumurtalar ve muskat konarak karıştırılırAteşten alınır

Tavuklu karışım ile yapılan sos karıştırılır

Yumurta beyazları bir fiske tuzla kar haline gelene kadar çırpılarak ,tahta kaşıkla hafifçe 8 çizerek karışıma yedirilir

Yağlanmış 6 adet sufle kabına aktarılır

Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika pişirilir


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla