Konu
:
Piliç Kapama
Yalnız Mesajı Göster
Piliç Kapama
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Piliç Kapama
Malzemeler :
4 Adet Üst But
2 Adet orta boy patates
1 Adet soğan
2 Adet taze soğan
2 Adet havuç
2 Adet çarliston biber
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
2 Adet marul yaprağı
Yarım demet dereotu
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Yemek kaşığı salça
2 Su bardağı tavuk suyu
Tuz
Hazırlanışı:
Soğanları soyduktan sonra yemeklik olarak doğrayın
Doğramış olduğunuz soğanları iki yemek kaşığı sıvı yağ içerisinde kavurun
İnce ince kıydığınız taze soğanları, dereotunu ve büyük parçalar halinde doğradığınız marul yapraklarını tencereye koyun
Üzerine iki yemek kaşığı salçayı da ekleyip bir süre kavurun
İki bardak tavuk suyunu kavurduğunuz harcın üzerine dökün
Küp şeklinde doğradığınız patatesleri, havuçları ve biberleri tavuk suyu kaynadıktan sonra tencereye ilave edin
En son olarak butları ve tuzu da ekleyip, kısık ateşte 1 saat kadar pişirin
Sıcak olarak servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul