Konu
:
Tavuk Etli Güveç
Yalnız Mesajı Göster
Tavuk Etli Güveç
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuk Etli Güveç
Tavuk etli güveç malzemeleri
Yarım çay bardağı zeytinyağı
4 tavuk göğüs eti
400 gr mantar
2 domates
2 sivribiber
1 soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
Tuz
Karabiber
Üzeri için
150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
4 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Tavuk etli güveç hazırlanışı:
Soğanı piyazlık doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun
Salçaları ekleyip 3 dakika kavurun
Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayarak ilave edin ve tahta kaşıkla karıştırarak çiğ görüntüsü kayboluncaya kadar pişirin
Küp doğranmış domatesleri, sivribiberleri ve mantarları ekleyin
Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 35 dakika pişmeye bırakın
Tuz, karabiber ekleyin
Yemeği güveç kaplarına paylaştırın ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri döküp fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
İnce kıyılmış maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın
Tavuk etli güveç artık hazır, afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul