Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Etli Güveç

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Etli Güveç







Tavuk etli güveç malzemeleri

Yarım çay bardağı zeytinyağı
4 tavuk göğüs eti
400 gr mantar
2 domates
2 sivribiber
1 soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
Tuz
Karabiber

Üzeri için

150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
4 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz

Tavuk etli güveç hazırlanışı:

Soğanı piyazlık doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun Salçaları ekleyip 3 dakika kavurun

Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayarak ilave edin ve tahta kaşıkla karıştırarak çiğ görüntüsü kayboluncaya kadar pişirin

Küp doğranmış domatesleri, sivribiberleri ve mantarları ekleyin Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 35 dakika pişmeye bırakın Tuz, karabiber ekleyin

Yemeği güveç kaplarına paylaştırın ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri döküp fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin İnce kıyılmış maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın

Tavuk etli güveç artık hazır, afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla