Konu
:
Tavuk Pojorski
Yalnız Mesajı Göster
Tavuk Pojorski
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuk Pojorski
Malzemeler :
600 gr Piliç Kıyma
Bir poşet tost ekmeği
2 Adet yumurta
4 Yemek kaşığı krema
Hindistan cevizi
Tuz, karabiber
1 Su bardağı un
Hazırlanışı:
Tost ekmeğinin yarısını 5 dakika suda bekletin
Ekmeklerin fazla suyunu sıkın ve derin bir kap içerisine koyduğunuz kıymaya ekleyin
Hindistan cevizi, krema, tuz ve karabiberi de ekleyip iyice yoğurun
Küçük parçalar halinde yuvarlak köfteler yapın
Kalan tost ekmeklerini küp küp doğrayın
Köfteleri önce una sonra çırpılmış yumurtaya batırıp, küp küp doğramış olduğunuz ekmeklerle kaplayın
Teflon bir tavaya sıvıyağ koyarak hazırlamış olduğunuz köfteleri hafif kızartın
Kızartmış olduğunuz köfteleri fırın tepsisine dizin
180ºC fırında 20-25 dakika pişirin
Sıcak olarak servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul