Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Pojorski

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Pojorski





Malzemeler :


600 gr Piliç Kıyma

Bir poşet tost ekmeği

2 Adet yumurta

4 Yemek kaşığı krema

Hindistan cevizi

Tuz, karabiber

1 Su bardağı un



Hazırlanışı:


Tost ekmeğinin yarısını 5 dakika suda bekletin Ekmeklerin fazla suyunu sıkın ve derin bir kap içerisine koyduğunuz kıymaya ekleyin


Hindistan cevizi, krema, tuz ve karabiberi de ekleyip iyice yoğurun Küçük parçalar halinde yuvarlak köfteler yapın


Kalan tost ekmeklerini küp küp doğrayın Köfteleri önce una sonra çırpılmış yumurtaya batırıp, küp küp doğramış olduğunuz ekmeklerle kaplayın


Teflon bir tavaya sıvıyağ koyarak hazırlamış olduğunuz köfteleri hafif kızartın Kızartmış olduğunuz köfteleri fırın tepsisine dizin 180ºC fırında 20-25 dakika pişirin


Sıcak olarak servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla