06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Enginarlı Hindi Bonfile
Enginarlı Hindi Bonfile Tarifi - Enginarlı Hindi Bonfile Yapılışı - Banvit Yemek Tarifleri - Banvit Tarifleri

İçindekiler:
1 paket Banvit Hindi Bonfile
2 çorba kaşığı un
1/2 çorba kaşığı tane karabiber (dövülmüş)
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş sarmısak (ince kıyılmış)
200 gr domates (kabukları soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş, küp doğranmış)
8 adet siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış, halka doğranmış)
200 gr enginar kalbi (konserve, süzülmüş)
1 paket spagetti makarna
4 sap taze kekik
Tuz (arzu edilen miktarda)
Un, tuz ve karabiberi harmanlayın Etlerin her iki yüzlerini batırıp, unlayın ve hafifçe sallayarak fazla unlarını silkeleyin
Geniş bir tavada 1 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp, etleri yerleştirin Hızlı ateşte, her bir yüzlerini 2`şer dak pişirip, bir tabağa alın
Aynı tavaya sarmısakları koyun Kısık ateşte ve karıştırarak 30 san soteleyin Orta ateşte ve karıştırmaya devam ederek şarabı ilave edip, yaklaşık 3 dak kaynatın
Etleri tavaya yerleştirin Domates, zeytin ve enginarları katın Tavaya kapak kapatın ve kısık ateşte 3-4 dak pişirin
Makarnayı arzu ettiğiniz kıvamda haşlayıp, süzün Kalan zeytinyağını gezdirip, karıştırın
Etleri makarna ile birlikte, kekik serperek servis yapın
|
|
|