Yalnız Mesajı Göster

Enginarlı Hindi Bonfile

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginarlı Hindi Bonfile



Enginarlı Hindi Bonfile Tarifi - Enginarlı Hindi Bonfile Yapılışı - Banvit Yemek Tarifleri - Banvit Tarifleri




İçindekiler:

1 paket Banvit Hindi Bonfile

2 çorba kaşığı un

1/2 çorba kaşığı tane karabiber (dövülmüş)

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1 diş sarmısak (ince kıyılmış)

200 gr domates (kabukları soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş, küp doğranmış)

8 adet siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış, halka doğranmış)

200 gr enginar kalbi (konserve, süzülmüş)

1 paket spagetti makarna

4 sap taze kekik

Tuz (arzu edilen miktarda)


Un, tuz ve karabiberi harmanlayın Etlerin her iki yüzlerini batırıp, unlayın ve hafifçe sallayarak fazla unlarını silkeleyin

Geniş bir tavada 1 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp, etleri yerleştirin Hızlı ateşte, her bir yüzlerini 2`şer dak pişirip, bir tabağa alın

Aynı tavaya sarmısakları koyun Kısık ateşte ve karıştırarak 30 san soteleyin Orta ateşte ve karıştırmaya devam ederek şarabı ilave edip, yaklaşık 3 dak kaynatın

Etleri tavaya yerleştirin Domates, zeytin ve enginarları katın Tavaya kapak kapatın ve kısık ateşte 3-4 dak pişirin

Makarnayı arzu ettiğiniz kıvamda haşlayıp, süzün Kalan zeytinyağını gezdirip, karıştırın

Etleri makarna ile birlikte, kekik serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla