Konu
:
Yumurtalı Meksika Kıyması
Yalnız Mesajı Göster
Yumurtalı Meksika Kıyması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yumurtalı Meksika Kıyması
Yumurtalı Meksika Kıyması Tarifi - Yumurtalı Meksika Kıyması Nasıl Yapılır - Yumurtalı Meksika Kıyması Malzemeleri
Yumurtalı Meksika Kıyması
MALZEMELER
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya bitkisel yağ
2 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
400 gr
dana kıyma
1 ufak elma
2 domates kabuğu soyulmuş çekirdekleri çıkmış
Tercihan ½ kutu küp domates
2 yeşil sivri biber
1 ufak kırmızı çarliston biber
1 yemek kaşığı kuru üzüm
8-10 adet çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
Yemeklik doğranmış kuru soğanı , havanda dövülmüş sarımsağı yağda kavurunuz
Kavrulmuş soğanlara kıymayı da kattıktan sonra 5 dakika kadar kavurrmaya devam ediniz
Et tamamen suyunu çekmeden tavla zarı iriliğinde doğranmış elmayı ve gene ince doğranmış yeşil ve kırmızı biberleri de kıymaya katınız
Son olarak domateslari ilave ederek 15 dakika daha çok kısık ateşte pişirmeye devam ediniz
Kuru üzüm , siyah zeytin tuz karabiberini unutmayınız Kıymanın olduğu sahanın içine yumurtalar için kaşıkla 4 çukur yapınız, Ve buralara yumurtaları sarısını patlatmadan kırınız
Sahan kapağını kapamadan yumurtaların beyazı pişip sarıları yumuşak kalana kadar ateşte tutunuz
İsteyenler lezzet için acı pul biber katabilirler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul