Yalnız Mesajı Göster

Pırasa Ve Patatesli Omlet

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pırasa Ve Patatesli Omlet



Pırasa ve Patatesli Omlet Tarifi - Pırasa ve Patatesli Omlet Nasıl Yapılır - Pırasa ve Patatesli Omlet Malzemeleri
Malzeme Listesi


* 6 Adet Yumurta

* 2 Dal Pırasa

* 4 Adet Patates

* 2 Diş Sarımsak

* 2/3 Su Bardağı Beyaz Peynir (Ufalanmış)

* 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ

* 1 Yemek Kaşığı Tereyağ

* 1 Kutu Krema


Pırasa ve Patatesli Omlet Nasıl Yapılır?


1 Pırasa dallarının dış kabuklarını soyup yıkayın ve beyaz kısımlarını ince dilimleyin Sarımsağın dış kabuğunu soyun yıkayın ve ezin


2 Patatesleri yıkayın, soyun ve ince dilimleyin yada minik küplerhalinde kesin Bu halde kaynar suyun üzerine koyduğunuz bir buhar pişiricisi üzerinde pişirin(Mikrodalgada da yapabilirsiniz)


3 Patatesler haşlanırken ince dilimlediğiniz pırasaları sıvıyağı ve tereyağını kızdırıp ekleyerek kavurun (rengi değişmesin, yaklaşık 10 dakika), ateşten indirmeye yakın sarımsağıda ekleyip bir kaç kez çevirin Sonrasında ılınmaya bırakın


4 Haşlanan patatesleri kenara ayırın, üzerine beyaz peyniri (ufalayarak) ile pırasalarıda ekleyip karıştırın


5 Dilerseniz fırın kabına , dilerseniz muffin kaplarına bölüştürün, Kabı mutlaka yağlayın


6 Derin bir kapta yumurtaları kırın, içerisine kremayı, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karışana kadar çırpın


7 Yumurtalı karışımı fırın kabına dökün, sebzeler yukarıda kalırsa bir mikta bastırın, en ideali bir mikta üst kısımdan boşluk bırakmaktır


8 Fırını 180 dereceye ayarlayıp yarım saat pişirin


Afiyet Olsun


Alıntı Yaparak Cevapla