06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pırasa Ve Patatesli Omlet
Pırasa ve Patatesli Omlet Tarifi - Pırasa ve Patatesli Omlet Nasıl Yapılır - Pırasa ve Patatesli Omlet Malzemeleri
Malzeme Listesi
* 6 Adet Yumurta
* 2 Dal Pırasa
* 4 Adet Patates
* 2 Diş Sarımsak
* 2/3 Su Bardağı Beyaz Peynir (Ufalanmış)
* 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
* 1 Yemek Kaşığı Tereyağ
* 1 Kutu Krema
Pırasa ve Patatesli Omlet Nasıl Yapılır?
1 Pırasa dallarının dış kabuklarını soyup yıkayın ve beyaz kısımlarını ince dilimleyin Sarımsağın dış kabuğunu soyun yıkayın ve ezin
2 Patatesleri yıkayın, soyun ve ince dilimleyin yada minik küplerhalinde kesin Bu halde kaynar suyun üzerine koyduğunuz bir buhar pişiricisi üzerinde pişirin (Mikrodalgada da yapabilirsiniz)
3 Patatesler haşlanırken ince dilimlediğiniz pırasaları sıvıyağı ve tereyağını kızdırıp ekleyerek kavurun (rengi değişmesin, yaklaşık 10 dakika), ateşten indirmeye yakın sarımsağıda ekleyip bir kaç kez çevirin Sonrasında ılınmaya bırakın
4 Haşlanan patatesleri kenara ayırın, üzerine beyaz peyniri (ufalayarak) ile pırasalarıda ekleyip karıştırın
5 Dilerseniz fırın kabına , dilerseniz muffin kaplarına bölüştürün, Kabı mutlaka yağlayın
6 Derin bir kapta yumurtaları kırın, içerisine kremayı, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karışana kadar çırpın
7 Yumurtalı karışımı fırın kabına dökün, sebzeler yukarıda kalırsa bir mikta bastırın, en ideali bir mikta üst kısımdan boşluk bırakmaktır
8 Fırını 180 dereceye ayarlayıp yarım saat pişirin
Afiyet Olsun  
|
|
|