06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Altın Kroket
MALZEMELER
4 katı haşlanmış yumurta
60 gr ince kıyılmış salam (dilediginiz cesit)
150 gr (½ su bardağı) tereyağ
1 çorba kaşığı taze soğan (kıyılmış)
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı ketçap
2 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
YAPILIŞI
Yumurtaları boyuna ikiye bölünüz ve sarılarını çıkarıp orta büyüklükte bir kaseye koyunuz, beyazlarını bir kenara bırakınız Yumurta sarılarına salamı, tereyağının yarısını, kıyılmış taze soğanı, kekiği, ketçabı, 1 yumurtayı, tuzu ve biberi katınız
Tahta bir kaşıkla karışımı pütürüksüz olana kadar karıştırıp ezerek kremamsı bir hale getiriniz Karışımı yarım yumurta beyazlarının içine doldurup beyazları birleştiriniz (Yarımların birbirine tam yapışması gerekmez ) İkinci yumurtayı küçük bir kasede çatalla çırpınız
Doldurulmuş yumurtaları önce çırpılmış yumurtada, sonra galeta ununda yuvarlayınız Orta büyüklükte bir tavada kalan tereyağını eritiniz; doldurulmuş yumurtaları tavaya yerleştirip 5 dakika, kızarana kadar, pişiriniz Bir kevgirle yumurtaları tavadan alınız ve ısıtılmış bir tabağa dizip hemen servis ediniz
alıntı
|
|
|