Yalnız Mesajı Göster

Altın Kroket

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Altın Kroket



MALZEMELER


4 katı haşlanmış yumurta

60 gr ince kıyılmış salam (dilediginiz cesit)

150 gr (½ su bardağı) tereyağ

1 çorba kaşığı taze soğan (kıyılmış)

1 tatlı kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı ketçap

2 yumurta

1 çay kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber


YAPILIŞI


Yumurtaları boyuna ikiye bölünüz ve sarılarını çıkarıp orta büyüklükte bir kaseye koyunuz, beyazlarını bir kenara bırakınız Yumurta sarılarına salamı, tereyağının yarısını, kıyılmış taze soğanı, kekiği, ketçabı, 1 yumurtayı, tuzu ve biberi katınız


Tahta bir kaşıkla karışımı pütürüksüz olana kadar karıştırıp ezerek kremamsı bir hale getiriniz Karışımı yarım yumurta beyazlarının içine doldurup beyazları birleştiriniz (Yarımların birbirine tam yapışması gerekmez) İkinci yumurtayı küçük bir kasede çatalla çırpınız


Doldurulmuş yumurtaları önce çırpılmış yumurtada, sonra galeta ununda yuvarlayınız Orta büyüklükte bir tavada kalan tereyağını eritiniz; doldurulmuş yumurtaları tavaya yerleştirip 5 dakika, kızarana kadar, pişiriniz Bir kevgirle yumurtaları tavadan alınız ve ısıtılmış bir tabağa dizip hemen servis ediniz





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla