Yalnız Mesajı Göster

Ekmek Balığı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekmek Balığı



Ekmek Balığı tarifi - Ekmek Balığı yapılışı


Malzeme:

3 yumurta

3 çorba kaşığı un

süt

tuz

Yapılışı:

Yumurta çırpma teli ile iyice çırpılır Un, tuz ve biraz süt eklenerek pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpmaya devam edilir Sütü kontrollu koymak gerekiyor Karışım boza kıvamında olacak

Bu arada bolca sıvıyağ (ben ayçiçek yağını tercih ettim) kızdırılır İnce dilimlenmiş ekmekler yumurtalı karışıma iyice bulanarak kızgın yağda önlü arkalı kızartılır ve fazla yağını alması için kağıt havlu üzereine çıkartılır

Sonra, ister sabah kahvaltısı, ister ikindi çayı, ister sahurda yanında beyaz peynirle veya zeytinle veya balla veya reçelle afiyetle yenir


Alıntı Yaparak Cevapla