Konu
:
Ekmek Balığı
Yalnız Mesajı Göster
Ekmek Balığı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ekmek Balığı
Ekmek Balığı tarifi - Ekmek Balığı yapılışı
Malzeme:
3 yumurta
3 çorba kaşığı un
süt
tuz
Yapılışı:
Yumurta çırpma teli ile iyice çırpılır
Un, tuz ve biraz süt eklenerek pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpmaya devam edilir
Sütü kontrollu koymak gerekiyor
Karışım boza kıvamında olacak
Bu arada bolca sıvıyağ (ben ayçiçek yağını tercih ettim) kızdırılır
İnce dilimlenmiş ekmekler yumurtalı karışıma iyice bulanarak kızgın yağda önlü arkalı kızartılır ve fazla yağını alması için kağıt havlu üzereine çıkartılır
Sonra, ister sabah kahvaltısı, ister ikindi çayı, ister sahurda yanında beyaz peynirle veya zeytinle veya balla veya reçelle afiyetle yenir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul