Yalnız Mesajı Göster

İspanaklı Yumurta Au Graten

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Yumurta Au Graten



ıspanaklı yumurta - yumurta graten


Gereçler:


6 adet yumurta

1 lt su

1/ 2 kahve fincanı sirke

1 silme yemek kaşığı tuz

Ispanak püresi için:

500 gr ıspanak

1 orta boy soğan

1 yemek kaşığı un

1 çay kaşığı toz şeker

3/ 4 bardak süt

Tuz-karabiber

1/ 2 kahve fincanı sıvıyağ


Üstü için:


1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri

1 yemek kaşığı tereyağı

Beyaz sos ( beşamel ) için:

1 yemek kaşığı tepeleme un

1 yemek kaşığı dolusu tereyağı veya margarin

250 gr süt ( 1 büyücek bardak)

Tuz-karabiber


Yapılışı:


1 Ispanakları temizleyip yıkadıktan sonra biraz tuz koyarak hafifçe haşlayın; suyunu süzüp kıyın Soğanı rendeleyerek sıvıyağla birlikte biraz kavurun 1 yemek kaşığı un, kıyılmış ıspanak ve süt katarak karıştırın Yeterince tuz, biber ve şeker koyun Fırına dayanıklı bir tabağın içine yayın


2 Yumurtaları, tuz ve sirke katılmış kaynayan suda pişirin Kevgirle çıkartıp pürenin ortasına yerleştirin Üzerini beşamel sosla kapatıp rendelenmiş kaşarpeyniri serpin ve eritilmiş yağ gezdirin Fırında üzerini kızartarak servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla