Yalnız Mesajı Göster

İspanaklı Akıtma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Akıtma



Ispanaklı Akıtma Tarifi - Ispanaklı Akıtma Yapılışı

Malzemeler


2 su bardağı un,

2 su bardağı süt,

2 adet yumurta,

1 çay kaşığı tuz,

1 çay bardağı sıvıyağ,

500 gr ıspanak yaprağı,

2 adet soğan,

Tuz, karabiber,

300 gr yoğurt,

2 diş sarmısak

Hazırlanışı


1- Süt, un, yumurtalar ve tuz telle iyice çırpılır

2- Tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ konur ve kızdırılır

3- Bir kepçe sıvı hamurdan tavaya dökülür Her iki tarafı kızartılır

4- Ispanaklar doğranıp, yıkanır Üzerinden kaynar su geçirilir

6- Soğan ince doğranıp, 2-3 yemek kaşığı sıvıyağda kavrulur

7- Ispanaklar ilave edilip, suyunu çekinceye kadar pişirilir

Tuz, karabiber eklenir

8- Her akıtmanın içine yeteri kadar ıspanak konup, rulo biçiminde sarılır

9- Yoğurt sarmısakla karıştırılıp, akıtmaların üzerine gezdirilip,

servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla