06-28-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı Akıtma
Ispanaklı Akıtma Tarifi - Ispanaklı Akıtma Yapılışı
Malzemeler
2 su bardağı un,
2 su bardağı süt,
2 adet yumurta,
1 çay kaşığı tuz,
1 çay bardağı sıvıyağ,
500 gr ıspanak yaprağı,
2 adet soğan,
Tuz, karabiber,
300 gr yoğurt,
2 diş sarmısak
Hazırlanışı
1- Süt, un, yumurtalar ve tuz telle iyice çırpılır
2- Tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ konur ve kızdırılır
3- Bir kepçe sıvı hamurdan tavaya dökülür Her iki tarafı kızartılır
4- Ispanaklar doğranıp, yıkanır Üzerinden kaynar su geçirilir
6- Soğan ince doğranıp, 2-3 yemek kaşığı sıvıyağda kavrulur
7- Ispanaklar ilave edilip, suyunu çekinceye kadar pişirilir
Tuz, karabiber eklenir
8- Her akıtmanın içine yeteri kadar ıspanak konup, rulo biçiminde sarılır
9- Yoğurt sarmısakla karıştırılıp, akıtmaların üzerine gezdirilip,
servis yapılır
|
|
|
|