Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Semizotu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Semizotu



Malzemeler

1 kg semizotu

1/2 su bardağı zeytinyağı

2 orta boy domates

2 orta boy soğan

1 kahve fincan pirinç

1 kesme şeker

tuz
Hazırlanışı

Semizotunu ayıklayın ve yıkayın Soğanı ince ince doğrayın, domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde kesin Soğanı 5-6 kaşık zeytinyağında pembeleştirin Soyulmuş domatesleri ekleyerek 3-4 dakika daha çevirin Tuz, şeker, semizotu ve pirinci idave edin

Çok az su ile kısık ateşte pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin Yemeğin suyunu sürekli kontrol edin ve pirinç fazla su çekerse üzerine az miktarda sıcak su ekleyin

Servis tabağına aldığınız yemeğin üzerine kalan zeytinyağını çiğ olarak gezdirin ve ılık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla