Konu
:
Zeytinyağlı Semizotu
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Semizotu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Semizotu
Malzemeler
1 kg semizotu
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 orta boy domates
2 orta boy soğan
1 kahve fincan pirinç
1 kesme şeker
tuz
Hazırlanışı
Semizotunu ayıklayın ve yıkayın
Soğanı ince ince doğrayın, domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde kesin
Soğanı 5-6 kaşık zeytinyağında pembeleştirin
Soyulmuş domatesleri ekleyerek 3-4 dakika daha çevirin
Tuz, şeker, semizotu ve pirinci idave edin
Çok az su ile kısık ateşte pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin
Yemeğin suyunu sürekli kontrol edin ve pirinç fazla su çekerse üzerine az miktarda sıcak su ekleyin
Servis tabağına aldığınız yemeğin üzerine kalan zeytinyağını çiğ olarak gezdirin ve ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul