Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağli Fasulye Pilakisi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağli Fasulye Pilakisi



Malzemeler ; 4 kişi için


2 bardak Kuru Fasulye (iri cins)

3 adet Kuru Soğan

5-6 diş Sarımsak

2 adet Domates

2 tane Havuç

1 demet Maydanoz

1 bardak Zeytinyağ

2 Kesme Şeker yeterince Tuz


Kuru Fasulye akşamdan suya bırakılır Ertesi gün bu su dökülerek yeniden konulan su ile haşlanır

Tavaya bir bardaktan 2 parmak eksik Zeytinyağ konur Halkalar halinde doğranmış kuru soğan 5-6 diş Sarımsak küçük küçük ya da ince ince kesilmiş havuçlar aynı anda konularak soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur Üzerine kabukları doyularak küçük küçük doğranmış ya da rendelenmiş domates konulurak 2-3 dakika daha kavrulur

Haşlanan fasulye soğuk su ile yıkanır Tavadaki malzemenin üzerine konulur Üzerine tuz ve 2 kesmeşeker konulur İyice pişirilir


Üzerine kıyılmış maydanoz ve bir parça limonla servis yapılır

Zeytinyağlı yemekler pişirildikleri tencerede soğumaya bırakılır Soğuduktan sonra servis tabaklarına alınır

Alıntı Yaparak Cevapla