Konu
:
Zeytinyağli Fasulye Pilakisi
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağli Fasulye Pilakisi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağli Fasulye Pilakisi
Malzemeler ; 4 kişi için
2 bardak Kuru Fasulye (iri cins)
3 adet Kuru Soğan
5-6 diş Sarımsak
2 adet Domates
2 tane Havuç
1 demet Maydanoz
1 bardak Zeytinyağ
2 Kesme Şeker yeterince Tuz
Kuru Fasulye akşamdan suya bırakılır
Ertesi gün bu su dökülerek yeniden konulan su ile haşlanır
Tavaya bir bardaktan 2 parmak eksik Zeytinyağ konur
Halkalar halinde doğranmış kuru soğan 5-6 diş Sarımsak küçük küçük ya da ince ince kesilmiş havuçlar aynı anda konularak soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur
Üzerine kabukları doyularak küçük küçük doğranmış ya da rendelenmiş domates konulurak 2-3 dakika daha kavrulur
Haşlanan fasulye soğuk su ile yıkanır
Tavadaki malzemenin üzerine konulur
Üzerine tuz ve 2 kesmeşeker konulur
İyice pişirilir
Üzerine kıyılmış maydanoz ve bir parça limonla servis yapılır
Zeytinyağlı yemekler pişirildikleri tencerede soğumaya bırakılır
Soğuduktan sonra servis tabaklarına alınır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul