06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Malzeme :
6 adet enginar,
130 gr arpacık soğanı,
2 adet havuç,
3 adet patates
1,5 bardak zeytinyağı,
1 demet dereotu,
2 kaşık un,
1 kaşık şeker,
1 limon
Yapılışı :
1) Kök kısımları sert yeşil ve canlı enginarları alınız
2) Dal kısımlarını alttan 4 – 5 cm bırakarak kesiniz
3) 5 cm uzunlukta bırakıp üç kısmından fazlasını kesiniz
4} Çanak yapraklar yarım veya 1 cm bırakılarak taze kısmına kadar kırarak ayıklayınız
5) Sap kısımlarını bıçakla köpre kısmına kadar kesiniz
6) Limonla oyarak, limonlu, unlu suya atınız
7) Patatesleri soyup sarmısak şekli vererek kesip hazırlayınız
8 ) Havuçları da kazıyıp dörde bölün birer cm ’lik ve-rev parçalara kesiniz
9) Arpacık soğanları da soyup yıkayınız
10) Temiz bir tencereye enginarların sap kısımları ortaya gelecek şekilde diziniz
11) Ortasına doğranmış havuç, soğan, demet halinde dereotu koyunuz
12) Zeytinyağını, tuzu, şekeri, suyu ve yarım limon suyunu koyunuz
13) Üzerini kâğıtla kapatıp orta hararetli ateşte pişiriniz
14) İnmesine yakın patatesi koyup pişiriniz
15) Sebzeler ve enginar yumuşayıncaya kadar pişirip ateşten alınız
16) Kâğıdını açmadan soğutunuz
17) Servis tabağına enginarların göbek kısmı yukarı gelecek şekilde parçalamadan diziniz
18) Ortalarına kaşıkla sebzelerden kâfi miktar koyunuz
19) Kalan sebzeleri de enginarların etrafına koyup su-yunu da üzerlerine döküp servis yapınız
|
|
|