Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Sarımsaklı Kereviz

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Sarımsaklı Kereviz



kereviz nasıl pişirilir - kereviz yemeği yapılışı - sarımsaklı kereviz - zeytinyağlı kereviz



Malzemeler:


4 adet orta boy kereviz

8 diş sarımsak

6 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı şeker

1 adet limon

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay bardağı su

Üzeri için:

10-15 dal dereotu


Tarifi:


Kerevizler soyulur ve kuşbaşı büyüklüğünde doğranır Sarımsaklar birkaç parçaya kesilir


Sarımsak, tuz, şeker kereviz ve limon suyu karıştırılır bir tencereye aktarılır Üzerine su ve zeytinyağı gezdirilir


Kapaklı olarak kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir Soğuyunca servis yapılır


Üzerine dereotu serpilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla