Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Mantarlı Enginar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Mantarlı Enginar



Malzemeler

6 Adet enginar
2 Adet soğan
1 Adet havuç
1 Çay kaşığı tozşeker
15 Adet mantar
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet dereotu
Yarım limon suyu
Tuz

Hazırlanışı

Soğanları piyazlık doğrayıp zeytinyağında kavurun
İnce kıyılmış mantar ve küp şeklinde doğranmış havuçları ilave ederek bir süre daha kavurun
Tuz ve tozşeker ekleyip karıştırın
Enginarları temizleyip tencereye dizin
Hazırladığınız harçtan ortalarına doldurun
1 çay bardağı sıcak su ilave ederek kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin
Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyin
Enginarları servis tabağına alıp kıyılmış dereotu ile süsleyin
Ilık yada soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla