Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Mevsim Türlüsü

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Mevsim Türlüsü



Malzemeler


2 çay bardağı Zeytinyağı

500 gr Ayşe kadın fasulye (Uçları koparılıp, kılçığı ayıklanmış)

2 adet kabak (Dışı kazınıp, parmak gibi kesilmiş)

4 adet domates (Kabuğu soyulmuş, kare doğranmış)

3 adet havuç (Soyulup, parmak gibi doğranmış)

4 adet soğan (Yemeklik doğranmış)

1 bağ maydanoz

1 çorba kaşığı şeker

Tuz


Yapılışı:


Fasulyeyi, kabağı, havucu yıkayıp süzgece çıkarın


Tencere içinde yağı kızdırın

Soğanı ilave edip, kevgir ile bir iki karışımla süzgeçteki sebzeleri içine koyun ve karıştırın


Domatesi, tuzu ve şekeri koyup, 5 dakika karıştırın


Sebzelerin yarım parmak üzerini aşacak kadar su koyup kaynatın Kaynatırken üzerinde oluşan köpüğü alın


Üzerine yağlı kağıt koyduktan sonra kapağını kapatıp, ağır ateşte 25 dakika pişirin


Soğuduktan sonra, maydanoz ile süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla