Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Portakal Soslu Yerelması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Portakal Soslu Yerelması



Malzemeler :


• 500 gr yer elması

• 2 adet portakal(suyu

• 1 adet kuru soğan

• 1 çay bardağı zeytin yağ

• 1 adet havuç

• 1 çaykaşığı toz şeker

• 1,5 tatlı kaşığı tuz




Hazırlanışı :

Yerelmalarını soyarız Soyduktan sonra doğrarız Su içerisine koyarız Rengini kaybetmemesi için havuçlarıda soyup, doğrarız Yerelmalarının yanına koyarız


Soğanı dış kabuğunu soyduktan sonra sıçan dişi büyüklüğünde doğrarız Tencerede kızdırdığımız yağ ilave ederiz Üzerine havuç ve yerelmalarını ilave ederiz Portakallarımızın suyunu sıkıp, ilave ederiz


Şeker tuz ilaveedip 15 dk kısık ateşte pişmeye bırakırız

Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla