Konu
:
Zeytinyağlı Portakal Soslu Yerelması
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Portakal Soslu Yerelması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Portakal Soslu Yerelması
Malzemeler :
• 500 gr
yer elması
• 2 adet portakal(suyu
• 1 adet kuru soğan
• 1 çay bardağı zeytin yağ
• 1 adet havuç
• 1 çaykaşığı toz şeker
• 1,5 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı :
Yerelmalarını soyarız
Soyduktan sonra doğrarız
Su içerisine koyarız
Rengini kaybetmemesi için havuçlarıda soyup, doğrarız
Yerelmalarının yanına koyarız
Soğanı dış kabuğunu soyduktan sonra sıçan dişi büyüklüğünde doğrarız
Tencerede kızdırdığımız yağ ilave ederiz
Üzerine havuç ve yerelmalarını ilave ederiz
Portakallarımızın suyunu sıkıp, ilave ederiz
Şeker tuz ilaveedip 15 dk
kısık ateşte pişmeye bırakırız
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul