Konu
:
Sultan Hanım Sarması
Yalnız Mesajı Göster
Sultan Hanım Sarması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sultan Hanım Sarması
MALZEMELER
Yarım kg asma yaprağı
1
5 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı zeytinyağı
1 soğan
2 çorba kaşığı haşhaş
2 çorba kaşığı çekilmiş ceviz içi
2 çorba kaşığı ufalanmış beyazpeynir
3 dal maydanoz
3 dal dereotu
1
5 su bardağı sıcak su
Tuz
Hazırlanışı:
* Asma yapraklarını haşlayıp süzün ve soğumaya bırakın
Soğanı soyup kıyın
Zeytinyağını tavada ısıtın
Soğan ve bulguru ilave edip kavurun
Tavayı ocaktan alın
Dereotu ile maydanozu kıyın
* Soğanlı bulgura haşhaş, ceviz içi, peynir, dereotu, maydanoz ve tuz ilave edip harmanlayın
Bulgurlu karışımı asma yapraklara paylaştırıp sarın
* Hazırladığınız sarmaları tencereye sıkıca dizip üzerine porselen bir tabak kapatın
1
5 bardak sıcak su ilave edip kısık ateşte pişirin
Ilık veya soğuk olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul