Yalnız Mesajı Göster

Sultan Hanım Sarması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sultan Hanım Sarması



MALZEMELER


Yarım kg asma yaprağı

15 su bardağı ince bulgur

1 su bardağı zeytinyağı

1 soğan

2 çorba kaşığı haşhaş

2 çorba kaşığı çekilmiş ceviz içi

2 çorba kaşığı ufalanmış beyazpeynir

3 dal maydanoz

3 dal dereotu

15 su bardağı sıcak su

Tuz

Hazırlanışı:

* Asma yapraklarını haşlayıp süzün ve soğumaya bırakın Soğanı soyup kıyın Zeytinyağını tavada ısıtın Soğan ve bulguru ilave edip kavurun Tavayı ocaktan alın Dereotu ile maydanozu kıyın

* Soğanlı bulgura haşhaş, ceviz içi, peynir, dereotu, maydanoz ve tuz ilave edip harmanlayın Bulgurlu karışımı asma yapraklara paylaştırıp sarın

* Hazırladığınız sarmaları tencereye sıkıca dizip üzerine porselen bir tabak kapatın15 bardak sıcak su ilave edip kısık ateşte pişirin Ilık veya soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla