Konu
:
Zeytinyağlı Bezelyeli Enginar
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Bezelyeli Enginar
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Bezelyeli Enginar
zeytinyağlı enginar nasıl pişirilir - bezelyeli enginar tarifi - garnitürlü enginar
4 kişilik Gerekli malzeme
4 iri enginar
1
5 limonun suyu
300 gr bezelye
4 taze soğan
6-7 arpacık soğan
3-4 dal dereotu
1
5 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tozşeker
Tuz
Süslemek için:
Küçük küpler halinde doğranmış havuç
Tarifi
1
Enginarları temizleyip yıkayın
Kararmaması için 1 limon suyu ve tuz ilave edilmiş suda bekletin
Bezelyeyi ayıklayın
Taze soğanları temizleyip kıyın
Arpacık soğanları soyun
Dereotunu kıyın
2
Bezelyeyi tuzlu suda hafif haşlayıp süzün
1 çay bardağı zeytinyağını tavada kızdırıp taze soğanı sote edin
Bezelyeyi ekleyip karıştırın
1 tutam tuz serpip ateşten alın
3
Bezelyeli karışımı enginarların içine paylaştırıp yayvan bir tencereye dizin
Arpacık soğan, 1 tutam tuz, tozşeker, kalan zeytinyağı, limon suyu ve su ilave edip kapağı kapalı olarak pişirin
Su kaynayınca ateşi kısıp sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin
Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın
Servis tabağına alıp küçük küpler halinde doğranmış havuçlarla süsleyerek servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul