Konu
:
Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz
Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Tarifi - Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Malzemeleri
Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz
Malzemeler:
2 adet kereviz
2 adet ayva
2 adet havuç
1 adet kuru soğan
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
Hazırlanışı:
Soğan ince kıyılır
Yarım çay bardağı tencereye zeytinyağı konur, ısınınca soğan eklenir, sararana kadar kavrulur
Üzerine soyulmuş, kuşbaşı büyüklüğünde doğranmış ayva katılır
5 dakika sonra kuşbaşı büyüklüğünde doğranmış havuç eklenir
Kısık ateşte ayva yumuşayana kadar pişirilir
Kerevizler soyulur, bir parmak kalınlığında yuvarlak şekilde dilimlenir
Üzerine limon suyu sürülür
Kerevizler geniş tabanlı bir tencereye dizilir, 1 çay bardağı su ve yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edilir
Orta ateşte, kapaklı olarak kervizler yarım pişirilir
Daha sonra kereviz dilimlerinin ortalarına ayvalı karışım paylaştırılır
Üzerine şeker ve tuz serpilir
Orta ateşte kerevizler yumuşayana kadar pişirilir
Ateşten alınır, üzerine kalan yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirilir
Ilık ya da soğuk olarak servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul