Konu
:
Zeytin Yağlı Lahana Dolmas
Yalnız Mesajı Göster
Zeytin Yağlı Lahana Dolmas
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytin Yağlı Lahana Dolmas
Zeytin Yağlı Lahana Dolmas Tarifi - Zeytin Yağlı Lahana Dolmas Nasıl Yapılır - Zeytin Yağlı Lahana Dolmas Malzemeleri
Zeytin Yağlı Lahana Dolması İçin Gerekli Malzemeler;
1 orta boy lahana
3 su bardağı pirinç
1 su bardağı zeytinyağ
1 su bardağı su
1 demet maydanoz
4 soğan
3 domates
1 limon suyu
1 yemek kaşığı çam fıstığı
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber,
nane
Zeytin Yağlı Lahana Dolması Yapılışı;
Lahananın dış yaprakları kaynar tuzlu suda haşlanır
İnce doğranmış soğan zeytinyağda hafif pembe kavrulur
Fıstık ilave edilir
Bir kaç kere karıştırılır
Ayıklanıp yıkanmış pirinç ilave edilir
Pirinçler şeffaflaşana kadar kavrulur
Domatesler soyulup blendırdan geçirilir
Kavrulmakta olan pirince ilave edilir
Bir su bardağı su ,şeker,tuz ve karabiber (arzu edilen başka baharatlarda eklenebilir
)Karıştırılıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir
Kapağı kapalı onbeş dakika demlendirilir
Limon suyu, ince kıyılmış maydanoz, kuş üzümü ilave edilir
Karıştırılır
Lahana yapraklarının sert damarlı kısımları bir bıçakla alınır
Hazırlanan içle arzuya göre uzun veya küçük sarılır
(Zeytinyağlıda uzun tercih edilir
)Kalan lahana yaprakları bir tencerenin altına serilir
Sarmalar dizilir
Aralara limon dilimlenip konulur
Üstü lahana yapraklarıyla örtülür
Bir su bardağı su eklenip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir
Soğuduktan sonra servis tabağına alıp limon dilimleriyle ve maydanoz yapraklarıyla süslenir
Afiyet Olsun…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul