Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Sultani Bezelye

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Sultani Bezelye



Zeytinyağlı Sultani Bezelye Tarifi - Zeytinyağlı Sultani Bezelye Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Sultani Bezelye Malzemeleri


Malzemeler:


500 gr sultani bezelye

2 adet orta boy soğan

1 diş sarımsak

2-3 adet orta boy domates (domatesler küçük ise 4 adet)

yarım çay bardağı zeytinyağı

2 adet küp şeker

tuz

2 su bardağı su


Yapılışı:


1- Bezelyeleri ayıklayın, varsa kılçıklarını çıkartın

2- Soğanları soyup yemeklik doğrayın, sarımsağı ince ince kıyın Tencereye sıvıyağı koyun soğan ve sarımsağı ilave ederek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun

3- Yemeklik doğradığınız domatesleri ekleyin ve karıştırın Ayıkladığınız bezelyeleri 2 adet kesme şekeri ve 2 su bardağı suyu ekleyip de yemeğe ekleyip karıştırın

4- Tuzunu ekleyip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 40 dakika kadar ara sıra kontrol ederek pişirin

5- Ilık ya da soğuk olarak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla