Konu
:
Zeytinyağlı Sultani Bezelye
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Sultani Bezelye
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Sultani Bezelye
Zeytinyağlı Sultani Bezelye Tarifi - Zeytinyağlı Sultani Bezelye Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Sultani Bezelye Malzemeleri
Malzemeler:
500 gr
sultani bezelye
2 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
2-3 adet orta boy domates (domatesler küçük ise 4 adet)
yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet küp şeker
tuz
2 su bardağı su
Yapılışı:
1- Bezelyeleri ayıklayın, varsa kılçıklarını çıkartın
2- Soğanları soyup yemeklik doğrayın, sarımsağı ince ince kıyın
Tencereye sıvıyağı koyun soğan ve sarımsağı ilave ederek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun
3- Yemeklik doğradığınız domatesleri ekleyin ve karıştırın
Ayıkladığınız bezelyeleri 2 adet kesme şekeri ve 2 su bardağı suyu ekleyip de yemeğe ekleyip karıştırın
4- Tuzunu ekleyip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 40 dakika kadar ara sıra kontrol ederek pişirin
5- Ilık ya da soğuk olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul