Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Dolması Turşusu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Dolması Turşusu



Malzemeler

1 kg küçük körpe patlıcan

1 Baş sarımsak

8 ? 10 Dal lahana yaprağı

2 Adet havuç

2 Adet etli kırmızı biber

2 Çorba kaşığı kaya tuzu

1 Çorba kaşığı limon tuzu

Sirke

Su

maydanoz sapı
Yapılışı

# Patlıcanlar yıkanır, baş kısımları kesilir, kaynamakta olan limonlu suya patlıcanlar atılır, yarım olarak haşlanır

# Sudan çıkan patlıcanlar, tepsi gibi düz bir zemine dizilir, üzerine acısı çıkması için ağırlık konur Bu şekilde 1 gece bekletilir

# Ertesi günü tuzla ovulmuş ince, kıyılmış lahana, kırmızı biber, havuç, bir kaç diş sarımsak , acısı çıkmış ortası karnıyarık gibi yarılmış patlıcanlara doldurulur

# İçi doldurulmuş patlıcanlar maydanoz saplarına sıkıca sarılarak bağlanır

# Kavanoza aralarına dövülmüş sarımsak konarak, patlıcan dolmaları yerleştirilir

# Patlıcan dolması dizilmiş kavanozun yarısına sirke diğer yarısına su konur

# Sirke ve su kavanozdan, çukur bir kaba boşaltılır, üzerine kaya tuzu ve limon tuzu konur iyice karıştırılır

# Tuzlu karışım, kavanozda bulunan patlıcanların üzerine dökülür

# En üste iyi yıkanmış taş gibi bir ağırlık konur, kavanozun kapağı sıkıca kapatılır

# Patlıcan dolmaları turşu suyunu çok çabuk çeker, bu yüzden turşuyu kurduktan 5 gün sonra kavanozun eksilen kısmına sirke eklenir

Alıntı Yaparak Cevapla