Yalnız Mesajı Göster

Asma Filizi Turşusu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Asma Filizi Turşusu



Malzemeler


* Yarım kilo asma yaprağı filizi

* 3 su bardağı beyaz şaraptan yapılan sirke

* 4 diş sarmısak

* 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze sarmısak

* 1 tatlı kaşığı rezene

* 1 çorba kaşığı şeker

* Kalın tuz

* Sızma zeytinyağı

Yapılışı


Asma yaprağı filizlerini yıkayıp, iyice süzün yaklaşık 10 dakika bol tuzlu suda haşlayın Kevgirle çıkarıp, süzün

Paslanmaz çelik tencerede, sirkeyle şekeri ısıtın, karıştırın, saplarını, sarmısakları ekleyin Karışımı soğumaya bırakın

Asma yaprağı filizlerini kavanozlara koyup, sarmısak, rezene ve taze sarmısak saplarını eşit olarak paylaştırın Kavanozlara biraz zeytinyağı koyun Üç hafta içinde yemeye hazır hale gelen turşu, serin bir yerde bir yıl saklanabilir

Alıntı Yaparak Cevapla