Konu
:
Asma Filizi Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Asma Filizi Turşusu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Asma Filizi Turşusu
Malzemeler
* Yarım kilo asma yaprağı filizi
* 3 su bardağı beyaz şaraptan yapılan sirke
* 4 diş sarmısak
* 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze sarmısak
* 1 tatlı kaşığı rezene
* 1 çorba kaşığı şeker
* Kalın tuz
* Sızma zeytinyağı
Yapılışı
Asma yaprağı filizlerini yıkayıp, iyice süzün
yaklaşık 10 dakika bol tuzlu suda haşlayın
Kevgirle çıkarıp, süzün
Paslanmaz çelik tencerede, sirkeyle şekeri ısıtın, karıştırın, saplarını, sarmısakları ekleyin
Karışımı soğumaya bırakın
Asma yaprağı filizlerini kavanozlara koyup, sarmısak, rezene ve taze sarmısak saplarını eşit olarak paylaştırın
Kavanozlara biraz zeytinyağı koyun
Üç hafta içinde yemeye hazır hale gelen turşu, serin bir yerde bir yıl saklanabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul