Konu
:
Karnıbahar Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Karnıbahar Turşusu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karnıbahar Turşusu
karnıbahar turşusu
Malzemeler:
10 karnıbahar
sarımsak
yeşil biber
iri taneli tuz
isterseniz bikaçtane kornişon
Yapılışı
malzemeler yıkanır
Turşu kavanozunun en dibine yeşil biber ve bikaç kalın kalın doğradığımız sarımsaklar koyulur,üzerine çiçek çi,çek ayırdığımız karnıbaharlar dan bir kısmı kyulur,üzerine tekrar yeşil biber ve sarımsak koyulur ve malzememiz bitene kadar bu işlem devam edre
dilersek aralara kornişonda atabiliriz
bu işlemler bittikten sonra bir kaba su koyup tuzu eritir ve turşunun üzerine dökeriz kavanozun ağzını iyice kapatıp ekşiyene kadar bekleriz
sirke kullanılmıyor sirkeli olsun derseniz kullanabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul