Yalnız Mesajı Göster

Vişne Konservesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişne Konservesi



Malzemeler:

3 kilo vişne
Şurubu için:


3 kavanoz soğuk su

15 kavanoz şeker
Yapılışı


Önce şekerli şurubu hazırlanır Yani: Soğuk su tencereye şekerle birlikte konur Şeffaf bir renk alana kadar kaynatılır Altı kapanır

Sağlam ve iri vişneler bol suda iyice yıkanarak sapları ayıklanırİstenirse çekirdekleri çıkarılır

vişneler kavanozlara çiğ olarak kavanozlara paylaştırılır Kavanozlar hafifçe sallanarak vişnelerin iyice yerleşmesi sağlanır

Vişneleri tamamen örtecek ve tepede 1,5 cm boşluk kalacak şekilde kaynar şeker şurubu doldurulur

Kavanozlar kapatılarak yarım kiloluk kavanozlar 20 dakika, bir kiloluk kavanozlar 25 dakika süreyle basınçlı düdüklü tencerede düdüğü açık olarak kaynatılır (Tencereye bir kerede 4 adet kavanoz koyabilirsin)Böylece pastörize edilmiş olunur

Alıntı Yaparak Cevapla