Konu
:
Vişne Konservesi
Yalnız Mesajı Göster
Vişne Konservesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vişne Konservesi
Malzemeler:
3 kilo vişne
Şurubu için:
3 kavanoz soğuk su
1
5 kavanoz şeker
Yapılışı
Önce şekerli şurubu hazırlanır
Yani: Soğuk su tencereye şekerle birlikte konur
Şeffaf bir renk alana kadar kaynatılır
Altı kapanır
Sağlam ve iri vişneler bol suda iyice yıkanarak sapları ayıklanır
İstenirse çekirdekleri çıkarılır
vişneler kavanozlara çiğ olarak kavanozlara paylaştırılır
Kavanozlar hafifçe sallanarak vişnelerin iyice yerleşmesi sağlanır
Vişneleri tamamen örtecek ve tepede 1,5 cm
boşluk kalacak şekilde kaynar şeker şurubu doldurulur
Kavanozlar kapatılarak yarım kiloluk kavanozlar 20 dakika, bir kiloluk kavanozlar 25 dakika süreyle basınçlı düdüklü tencerede düdüğü açık olarak kaynatılır
(Tencereye bir kerede 4 adet kavanoz koyabilirsin)
Böylece pastörize edilmiş olunur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul