Yalnız Mesajı Göster

Kaşık Turşusu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaşık Turşusu



Malzemeler:

1 küçük lahana

1 kırmızı lahana

1 büyük havaç

1/2kg acı süs biberi

1 baş sarmısak

1 demet maydanoz

1 adet dolmalık kırmızı biber

kaya tuzu

sirke

su

HAZIRLANIŞI :

Lahanalar 1cm büyüklüğünde (kare), havuç, sarmısaklar ve biberler minik küpler halinde doğranır Maydanoz sapıyla birlikte iri kıyılır hepsi harmanlanıp kavanozlara bastırılır1 lt suya 1 çorba kaşığı tuz, 2 çay bardağı sirke hazırlanır, kavanozlara dökülür10-15 gün güneş görmeyen yerde bekletilir Su yetişmezse yine aynı şekilde hazırlanır

Alıntı Yaparak Cevapla