Konu
:
Kaşık Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Kaşık Turşusu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaşık Turşusu
Malzemeler:
1 küçük lahana
1 kırmızı lahana
1 büyük havaç
1/2kg acı süs biberi
1 baş sarmısak
1 demet maydanoz
1 adet dolmalık kırmızı biber
kaya tuzu
sirke
su
HAZIRLANIŞI :
Lahanalar 1cm büyüklüğünde (kare), havuç, sarmısaklar ve biberler minik küpler halinde doğranır
Maydanoz sapıyla birlikte iri kıyılır hepsi harmanlanıp kavanozlara bastırılır
1 lt suya 1 çorba kaşığı tuz, 2 çay bardağı sirke hazırlanır, kavanozlara dökülür
10-15 gün güneş görmeyen yerde bekletilir
Su yetişmezse yine aynı şekilde hazırlanır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul