Yalnız Mesajı Göster

Zahter Turşusu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zahter Turşusu



Dağ Kekigi Turşusu - Zahter Turşusu Yapımı - Turşu Yapımı


Malzemeler:

3 demet taze zahter

2 bardak zeytinyağı

1 kaşık biber salçası

10 diş dövülmüş sarımsak

3 limon suyu

2 kaşık tuz
Yapılışı:

Zahterleri dallarından kopararak suda bekletip toprak ve tozlardan arınmasını sağlayıp yıkayıp süzgeçte sularını süzüyoruzBen 1 saat kadar kurumasını bekledim süzgeçteZeytinyağına diğer malzemeleri ekleyerek sos hazırlayıp zahter ile karıştırarak kavanoza dolduruyoruzErtesi günü zahter sararıp solarak yemeye hazır hale geliyorUzun süre buzdolabında bu şekilde muhafaza edebilirizAcı tuz ve ekşi oranını isteğinize göre çoğaltabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla