Konu
:
Zahter Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Zahter Turşusu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zahter Turşusu
Dağ Kekigi Turşusu - Zahter Turşusu Yapımı - Turşu Yapımı
Malzemeler:
3 demet taze zahter
2 bardak zeytinyağı
1 kaşık biber salçası
10 diş dövülmüş sarımsak
3 limon suyu
2 kaşık tuz
Yapılışı:
Zahterleri dallarından kopararak suda bekletip toprak ve tozlardan arınmasını sağlayıp yıkayıp süzgeçte sularını süzüyoruz
Ben 1 saat kadar kurumasını bekledim süzgeçte
Zeytinyağına diğer malzemeleri ekleyerek sos hazırlayıp zahter ile karıştırarak kavanoza dolduruyoruz
Ertesi günü zahter sararıp solarak yemeye hazır hale geliyor
Uzun süre buzdolabında bu şekilde muhafaza edebiliriz
Acı tuz ve ekşi oranını isteğinize göre çoğaltabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul