Konu
:
Sütlü Biber Turşusu (Rumeli)
Yalnız Mesajı Göster
Sütlü Biber Turşusu (Rumeli)
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sütlü Biber Turşusu (Rumeli)
Sütlü Biber Turşusu Tarifi - Sütlü Biber Turşusunun Yapılışı - Turşu Tarifi
Malzemeler:
4 adet kırmızı köz biberi
4 litre koyun sütü
75 gr
tuz
Sarımsak
Yapılışı:
Sütü ve tuzu kaynatıp soğutun
Biberlerin ağızlarını düzgün şekilde içindeki çekirdekleri boşaltacak şekilde açın
Soğuk suda yıkayın
Kapalı derin bir plastik kaba biberlerin ağızları yukarı gelecek şekilde dizin
Hazırladığınız sütü biberlerin üzerine dökün
Sarmısak 20 gün oda sıcaklığında bekletin
Bu süre içinde süt, biberlerin içinde lor peyniri şeklini alacaktır
Biberleri servis edeceğiniz zaman kesin ve soğuk olmasına dikkat edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul