Konu
:
Turşunun Büyüsü
Yalnız Mesajı Göster
Turşunun Büyüsü
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Turşunun Büyüsü
Turşunun Büyüsü tarifi - Turşunun Büyüsü yapılışı - Turşunun Büyüsü malzemleri
Malzemeler
havuç
lahana
sivri biber
domates
salatalık
patlıcan
dolmalık biber
%4 kaya tuzu
üzüm sirkesi
su
YAPILIŞI
patlıcanlar ve dolmalık biber oyulur
havuç , lahana , salatalık , sivri biber yıkandıktan sonra ince ve minik parçalar halinde doğranır
iç patlıcanlarda minik parçalar halinde doğrandıktan sonra bütün malzemeler harmanlanır
oyulmuş patlıcan ve biberlerin içi doldurulur ve domates parçaları ile ağızları kapatılmak sureti ile kavanoza dizilir
üzerine kaya tuzu , su ve sirke karıtırılarak hazırlanmış turşu ayarı dökülerek beklemeye alınır
Eğer turşunuzun parlaklığını kaybetmesini istemiyorsanız karanlık ve serin biryerde muhafaza altına almanız gerekir
eğer azda olsa ışık görüyorsa siyah bir poşet içerisine yerleştirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul